Tapetati un vas termorezistent cu unt si pesmet si dati deoparte. Stropiti cotletele cu putin ulei de masline si condimentati cu sare, piper si rozmarin, pe ambele fete. Puneti-le intr-un vas termorezistent sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce carnea este facuta si cotletele frumos rumenite. Intoarceti-le in acest timp de 2- 3 ori. Scoateti si pastrati la cald. Intre timp, puneti apa usor sarata la fiert, intr-un vas potrivit ca marime. Adaugati varza de Bruxelles congelata in momentul cand apa clocoteste si lasati pe foc, acoperit, circa 3 min sau pana ce varza este facuta si se poate strapunge usor cu dintii unei furculite. Lasati la scurs intr-o strecuratoare si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a-si pastra frumos culoarea. In functie de cat sunt de mari, le puteti lasa intregi sau taia in doua. Repartizati varza de Bruxelles in vasul termorezistent, pe cat posibil intr-un singur strat. Separat, bateti bine galbenusul cu smantana, sare si piper, dupa gust. Turnati uniform peste varza si presarati cascaval ras. Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20- 25 min, la foc potrivit sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Tapetati un vas termorezistent cu unt si pesmet si dati deoparte. Stropiti cotletele cu putin ulei de masline si condimentati cu sare, piper si rozmarin, pe ambele fete. Puneti-le intr-un vas termorezistent sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce carnea este facuta si cotletele frumos rumenite. Intoarceti-le in acest timp de 2- 3 ori. Scoateti si pastrati la cald. Intre timp, puneti apa usor sarata la fiert, intr-un vas potrivit ca marime. Adaugati varza de Bruxelles congelata in momentul cand apa clocoteste si lasati pe foc, acoperit, circa 3 min sau pana ce varza este facuta si se poate strapunge usor cu dintii unei furculite. Lasati la scurs intr-o strecuratoare si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a-si pastra frumos culoarea. In functie de cat sunt de mari, le puteti lasa intregi sau taia in doua. Repartizati varza de Bruxelles in vasul termorezistent, pe cat posibil intr-un singur strat. Separat, bateti bine galbenusul cu smantana, sare si piper, dupa gust. Turnati uniform peste varza si presarati cascaval ras. Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20- 25 min, la foc potrivit sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita. Serviti cat este cald, portionand in farfurie cotletul de porc si garnitura de varza de Bruxelles.