Pentru cartofii wedges: - Cartofii se curata, se spala si se taie apoi in doua jumatati. Fiecare jumatate de cartof obtinuta se taie la randul ei in doua jumatati, obtinand astfel sferturi de cartofi. - Se incalzeste cuptorul la 190 grade c. - Cartofii astfel taiati se sterg cu un prosop de bucatarie absorbant. - Cartofii astfel pregatiti se pun intr-un bol. Se pulverizeaza deasupra cartofilor ulei de masline (sau se distribuie uleiul cu mana pe suprafata cartofilor). - Se adauga sare, amestec de piper alb, verde, negru si se amesteca astfel incat condimentele sa se distribuie pe suprafata cartofilor. - Cartofii astfel pregatiti se aseaza in tava (ideal este sa folositi o tava antiaderenta cu baza in zig-zag, perforata (pentru a se scurge excesul de ulei). - Cartofii se coc in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 35 de minute (in acest timp, intoarceti cartofii daca este necesar). - In cele 35 de minute in care se coc cartofii, se pregatesc clatitele, ouale si sunca. Pentru clatitele cu sirop de artar: - Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta, praful de copt, bicarbonatul, sarea si zaharul. - Oul se bate separat cu telul intr-un bol mic. - Se adauga laptele batut si untul. - Se amesteca oul, laptele batut si untul pana la obtinerea unui amestec omogen (daca va este mai comod puteti folosi pentru acest timp de lucru, mixerul electric). - Se adauga amestecului obtinut, treptat, amestecul de faina, praf de copt, bicarbonat, sare si zahar pregatit anterior. Se mixeaza compozitia la viteza mica pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se topeste putin unt intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu (excesul se indeparteaza cu un servetel absorbant pentru bucatarie). - Se adauga o parte din compozitie (aproximativ 80 ml) in tigaia incinsa. Se modeleaza (se intinde) compozitia din tigaie cu dosul unei linguri astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda. - Cand au aparut bule pe suprafata alatului care se coace, clatita trebuie intoarsa cu ajutorul unei spatule termorezistente. - Clatitele coapte se aseaza pe o farfurie mare, unele peste altele (cu servetele umede si bine stoarse intre ele), acoperite apoi cu o alta farfurie (in acest fel clatitele se pastreaza calde si proaspete). - Inainte de servire se adauga sirop de artar pe suprafata clatitelor. Pentru bacon: - Se taie feliile de bacon subtiri aproximativ 5 mm - 1cm (in functie de preferinta) - eu am taiat feliile de bacon mai subtiri. - Se incalzeste cuptorul la 200 grade c. - Optional se poate realiza un amestec realizat din otet din cidru, sirop de artar, zahar brun. Pe suprafata feliilor de bacon se pune (dupa preferinta) amestecul obtinut. - Se aseaza feliile de bacon pregatite intr-o tava antiaderenta (este preferabil sa folositi o tava in care excesul de lichid se acumuleaza la una dintre extremitatile acesteia - in acest mod grasimea eliberata se va scurge si se va indeparta de feliile de bacon din tava). - Feliile de bacon se coc in cuptor timp de aproximativ 12 - 15 minute sau pana se rumenesc dupa preferinta. Pentru ouale papara: - Ouale se bat intr-un bol cu telul. Se adauga smantana si se amesteca ingredientele in continuare cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se prajesc ouale in untul topit, amestecand din cand in cand cu o spatula. - Se condimenteaza cu sare si piper dupa preferinta.

Pentru cartofii wedges: - Cartofii se curata, se spala si se taie apoi in doua jumatati. Fiecare jumatate de cartof obtinuta se taie la randul ei in doua jumatati, obtinand astfel sferturi de cartofi. - Se incalzeste cuptorul la 190 grade c. - Cartofii astfel taiati se sterg cu un prosop de bucatarie absorbant. - Cartofii astfel pregatiti se pun intr-un bol. Se pulverizeaza deasupra cartofilor ulei de masline (sau se distribuie uleiul cu mana pe suprafata cartofilor). - Se adauga sare, amestec de piper alb, verde, negru si se amesteca astfel incat condimentele sa se distribuie pe suprafata cartofilor. - Cartofii astfel pregatiti se aseaza in tava (ideal este sa folositi o tava antiaderenta cu baza in zig-zag, perforata (pentru a se scurge excesul de ulei). - Cartofii se coc in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 35 de minute (in acest timp, intoarceti cartofii daca este necesar). - In cele 35 de minute in care se coc cartofii, se pregatesc clatitele, ouale si sunca. Pentru clatitele cu sirop de artar: - Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta, praful de copt, bicarbonatul, sarea si zaharul. - Oul se bate separat cu telul intr-un bol mic. - Se adauga laptele batut si untul. - Se amesteca oul, laptele batut si untul pana la obtinerea unui amestec omogen (daca va este mai comod puteti folosi pentru acest timp de lucru, mixerul electric). - Se adauga amestecului obtinut, treptat, amestecul de faina, praf de copt, bicarbonat, sare si zahar pregatit anterior. Se mixeaza compozitia la viteza mica pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se topeste putin unt intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu (excesul se indeparteaza cu un servetel absorbant pentru bucatarie). - Se adauga o parte din compozitie (aproximativ 80 ml) in tigaia incinsa. Se modeleaza (se intinde) compozitia din tigaie cu dosul unei linguri astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda. - Cand au aparut bule pe suprafata alatului care se coace, clatita trebuie intoarsa cu ajutorul unei spatule termorezistente. - Clatitele coapte se aseaza pe o farfurie mare, unele peste altele (cu servetele umede si bine stoarse intre ele), acoperite apoi cu o alta farfurie (in acest fel clatitele se pastreaza calde si proaspete). - Inainte de servire se adauga sirop de artar pe suprafata clatitelor. Pentru bacon: - Se taie feliile de bacon subtiri aproximativ 5 mm - 1cm (in functie de preferinta) - eu am taiat feliile de bacon mai subtiri. - Se incalzeste cuptorul la 200 grade c. - Optional se poate realiza un amestec realizat din otet din cidru, sirop de artar, zahar brun. Pe suprafata feliilor de bacon se pune (dupa preferinta) amestecul obtinut. - Se aseaza feliile de bacon pregatite intr-o tava antiaderenta (este preferabil sa folositi o tava in care excesul de lichid se acumuleaza la una dintre extremitatile acesteia - in acest mod grasimea eliberata se va scurge si se va indeparta de feliile de bacon din tava). - Feliile de bacon se coc in cuptor timp de aproximativ 12 - 15 minute sau pana se rumenesc dupa preferinta. Pentru ouale papara: - Ouale se bat intr-un bol cu telul. Se adauga smantana si se amesteca ingredientele in continuare cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se prajesc ouale in untul topit, amestecand din cand in cand cu o spatula. - Se condimenteaza cu sare si piper dupa preferinta. Povestea vremii spune ca `Lumberjack Breakfast` este un mic dejun care a fost servit pentru prima data in anul 1870, la un hotel din Vancouver. La vremea respectiva s-a dorit a fi un mic dejun consistent, potrivit pentru cei care desfasoara pe parcursul zilei o munca fizica grea. Este o imbinare intre cartofi wedges, bacon, oua si celebrele clatite canadiene cu sirop de artar.