Detalii Galette Bretonne: Dauphinoise and Saucisse
clatite / galette - am amestecat ouale batute cu faina, sarea si am adaugat apa amestecaind mereu pina cind am obtinut un aluat destul de lichid si mai ales fara cocoloase. - am pus aluatul in frigider pentru minim 1 ora - am incalzit tigaia antiaderenta unsa cu putin ulei si am copt rind pe rind clatitele pe ambele parti ... umplutura Dauphinoise - am curatat cartofii, taiat in felii si i-am fiert pina cind erau aproape gata in apa cu putina sare. In acelasi timp am taiat felii foarte subtiri ceapa si am pus-o in tigaie la foc cit mai mic posibil impreuna cu putina sare si putin ulei sa se inabuseasca, daca e nevoie mai adaugati putina apa (cu lingurita) . Coaceti ceapa acoperita cu capac si amestecaind din cind in cind pina cine devine moale aproape cremoasa. - Amestecati cartofii fierti si scursi cu ceapa in tigaie (daca vreti sa puneti sunculita aceasta se va pune impreuna cu ceapa de la inceput) - Pe fiecare clatita (galetta) puneti cartofi cu ceapa si peste ei felii foarte subtiri de brinza sau chiar brinza rasa. Impaturiti in clasica forma patrata (ca in poza) si puneti putin la cald, citeva minute, brinza se va topi si galetta nu se va deschide ca ramine ca un plic. Pregatire Galette saucisse probabil cea mai simpla dintre toate retetele: indoiti in doua clatita si puneti in ea cite un cirnat, rasuciti si obtineti un hot-dog bretonclatite / galette - am amestecat ouale batute cu faina, sarea si am adaugat apa amestecaind mereu pina cind am obtinut un aluat destul de lichid si mai ales fara cocoloase. - am pus aluatul in frigider pentru minim 1 ora - am incalzit tigaia antiaderenta unsa cu putin ulei si am copt rind pe rind clatitele pe ambele parti ... umplutura Dauphinoise - am curatat cartofii, taiat in felii si i-am fiert pina cind erau aproape gata in apa cu putina sare. In acelasi timp am taiat felii foarte subtiri ceapa si am pus-o in tigaie la foc cit mai mic posibil impreuna cu putina sare si putin ulei sa se inabuseasca, daca e nevoie mai adaugati putina apa (cu lingurita) . Coaceti ceapa acoperita cu capac si amestecaind din cind in cind pina cine devine moale aproape cremoasa. - Amestecati cartofii fierti si scursi cu ceapa in tigaie (daca vreti sa puneti sunculita aceasta se va pune impreuna cu ceapa de la inceput) - Pe fiecare clatita (galetta) puneti cartofi cu ceapa si peste ei felii foarte subtiri de brinza sau chiar brinza rasa. Impaturiti in clasica forma patrata (ca in poza) si puneti putin la cald, citeva minute, brinza se va topi si galetta nu se va deschide ca ramine ca un plic. Pregatire Galette saucisse probabil cea mai simpla dintre toate retetele: indoiti in doua clatita si puneti in ea cite un cirnat, rasuciti si obtineti un hot-dog bretonClatite/galette traditionale in regiunea franceza Bretania. Reteta originala este doar: faina de hrisca, oua, apa, sare si putin ulei (unii chiar nu pun deloc oua), eu insa am hotarit dupa ce m-am plimbat pe net si am citit multe retete sa folosesc un amestec de faina alba si faina de hrisca ca sa fiu sigura ca imi ies. Umpluturile pot fi dulci (brinza de capra cu miere si nuci) sau in special sarate (carne, peste, brinza, brinza si ciuperci, numai unt) sau cele doua pe care le-am ales dupa gusturile mele cu cartofi, ceapa si brinza Emmenthal si cea cu cirnat la gratar.