Prazul este o leguma hipoglicemica, diuretica si emolienta, are un gust asemanator cu al cepei dar mai delicat si este considerat protagonistul renasterii. Curatam prazul de prima foaie si il taiem in bucati de 1 cm. Intr-o tigaie (cu capac) punem uleiul si cand s-a infierbantat adaugam prazul, acoperim cu capac si lasam la foc mic sa se inmoaie bine, amestecand din cand in cand. Intr-un ibric punem 200-300 ml apa la incalzit. Cand prazul s-a rumenit frumos adaugam apa cat sa il cuprinda si lasam sa fiarba asa cam 10 minute, acoperit. Cand este bine patruns adaugam sucul de rosii, maslinele, vinul si sosul de caramel, si amestecam cat sa se intrepatrunda toate ingredientele. Lasam sa fiarba inca 5 minute sau pana scade sosul la consistenta dorita dar nu prea mult (sosul este delicios). Va doresc sa aveti pofta! Pe curand!Prazul este o leguma hipoglicemica, diuretica si emolienta, are un gust asemanator cu al cepei dar mai delicat si este considerat protagonistul renasterii. Curatam prazul de prima foaie si il taiem in bucati de 1 cm. Intr-o tigaie (cu capac) punem uleiul si cand s-a infierbantat adaugam prazul, acoperim cu capac si lasam la foc mic sa se inmoaie bine, amestecand din cand in cand. Intr-un ibric punem 200-300 ml apa la incalzit. Cand prazul s-a rumenit frumos adaugam apa cat sa il cuprinda si lasam sa fiarba asa cam 10 minute, acoperit. Cand este bine patruns adaugam sucul de rosii, maslinele, vinul si sosul de caramel, si amestecam cat sa se intrepatrunda toate ingredientele. Lasam sa fiarba inca 5 minute sau pana scade sosul la consistenta dorita dar nu prea mult (sosul este delicios). Va doresc sa aveti pofta! Pe curand!