Acest fel de slanina se prepara din partea de la gat (gusa), in stare proaspata sau sarata, cu soric si cu straturi de carne. - Slanina sarata intai, o desaram in apa si o punem la fiert in apa nesarata, dar condimentata - Slanina proaspata se pune la fiert in apa sarata si condimentata. In apa de fiert se pun cateva boabe de piper negru, dafin, ceapa, usturoi si coriandru. Slanina se fierbe, la foc mic, in apa ce nu clocoteste prea tare. Se incearca cu furculita pentru a vedea cand este gata. Atentie la fierbere! (daca fierbe prea mult isi pierde din calitati). Se scoate din apa, se presara cu boia si se pune la racit, in loc racoros. Se pastreaza la frigider si trebuie consumata in cateva zile.

Acest fel de slanina se prepara din partea de la gat (gusa), in stare proaspata sau sarata, cu soric si cu straturi de carne. - Slanina sarata intai, o desaram in apa si o punem la fiert in apa nesarata, dar condimentata - Slanina proaspata se pune la fiert in apa sarata si condimentata. In apa de fiert se pun cateva boabe de piper negru, dafin, ceapa, usturoi si coriandru. Slanina se fierbe, la foc mic, in apa ce nu clocoteste prea tare. Se incearca cu furculita pentru a vedea cand este gata. Atentie la fierbere! (daca fierbe prea mult isi pierde din calitati). Se scoate din apa, se presara cu boia si se pune la racit, in loc racoros. Se pastreaza la frigider si trebuie consumata in cateva zile.