Detalii Salata de Ton (varianta de Vara)
Ingrediente:
-1 salata verde,
-3 cepe verzi,
-1/2 castravete proaspat,
-3-4 rosii,
-1 morcov,
-100 gr,
cascaval,
-100 gr,
masline,
-2 oua fierte tare,
-4 linguri cu boabe de porumb,
-1 conserva de ton (180 gr,
) ,
-ulei de masline,
-sare,
-optional: zeama de lamaie,
maioneza,
marar,
patrunjel
In sfarsit, a venit anotimpul mult visat, cand totul este nou si proaspat! Asta inseamna ca avem liber la salate facute in diferite combinatii, ceea ce le face sa ajunga in topul retetelor preferate si menite sa ne economiseasca timpul in bucatarie. Dar ceea ce este cu adevarat important este ca ele ne furnizeaza foarte multe substante hranitoare. Acesta este anotimpul curelor de detoxifiere si remineralizare a organismului. Pregatim toate ingredientele. Spalam frunzele de salata in mai multe ape (sub jet de apa, rapid) pentru a indeparta nisipul de pe ele. Le punem pe servete absorbante sau folosim centrifuga. Spalam, curatam si clatim ceapa si morcovul. Spalam bine rosiile si castravetele. Morcovul si cascavalul il dam pe razatoarea mica. ... si de aici totul e simplu ... taiem ingredientele dupa plac. Intr-un vas incapator, ca sa putem amesteca, punem legumele taiate, boabele de porumb, maslinele, conserva de ton, cascavalul si ouale taiate in sferturi. Adaugam ulei, potrivim gustul cu sare si amestecam. La final punem frunzele de salata rupte cu mana si mai amestecam o data dar mult mai usor, cat salata sa-si ia sare si ulei. Cam asta e tot ... e mai simplu decat v-am vorbit ... Va doresc o primavara frumoasa incarcata de arome si savoare!In sfarsit, a venit anotimpul mult visat, cand totul este nou si proaspat! Asta inseamna ca avem liber la salate facute in diferite combinatii, ceea ce le face sa ajunga in topul retetelor preferate si menite sa ne economiseasca timpul in bucatarie. Dar ceea ce este cu adevarat important este ca ele ne furnizeaza foarte multe substante hranitoare. Acesta este anotimpul curelor de detoxifiere si remineralizare a organismului. Pregatim toate ingredientele. Spalam frunzele de salata in mai multe ape (sub jet de apa, rapid) pentru a indeparta nisipul de pe ele. Le punem pe servete absorbante sau folosim centrifuga. Spalam, curatam si clatim ceapa si morcovul. Spalam bine rosiile si castravetele. Morcovul si cascavalul il dam pe razatoarea mica. ... si de aici totul e simplu ... taiem ingredientele dupa plac. Intr-un vas incapator, ca sa putem amesteca, punem legumele taiate, boabele de porumb, maslinele, conserva de ton, cascavalul si ouale taiate in sferturi. Adaugam ulei, potrivim gustul cu sare si amestecam. La final punem frunzele de salata rupte cu mana si mai amestecam o data dar mult mai usor, cat salata sa-si ia sare si ulei. Cam asta e tot ... e mai simplu decat v-am vorbit ... Va doresc o primavara frumoasa incarcata de arome si savoare! Alternative: bineinteles ca exista ... putem pune ridichi (eu nu am avut), ardei (prefer sa ii astept pe ai nostri), ceapa uscata, galbena sau rosie, maslinele intregi sau feliate, negre si/sau verzi (eu am pus de ambele, feliate).
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
cascaval,
morcovi,
rosii,
ulei,
salate,
masline,
lamaie,
castraveti,
retete fara gluten