- faina de naut se amesteca cu apa, amestecati cu telul ca sa nu ramina cocoloase ... apoi lasati la rece cel putin o ora dar cu cit o lasati mai mult cu atit e mai bine caci devine mai usor de digerat (se poate lasa si o noapte, eu am lasat-o o dimineata intreaga). Cine vrea pune o crenguta de rozmarin in aluatul acesta ca de clatite si inainte sa il verse in tava scoate creanga, aluatul va fi oricum parfumat.. asta daca nu va plac acele de rozmarin prin placinta.. Adunam cu o lingura spuma care se formeaza si o aruncam.. Incalzim cuptorul la 220 c (in mod normal se coace in cuptor cu lemne ca pizza) si turnam ulei in tava pe care o vom folosi de cca 2 mm pe toata suprafata / fundul tavii. Apoi amestecam putin cu o lingura aluatul (trebuie sa fie foarte lichid) caci are tendinta sa se lase la fund o parte din faina si apoi acest amestec in varzam in tava cu ulei. Tava ar trebui sa fie una de arama. In varianta cu ceapa verde presarati ceapa verde tocata desupra. Coaceti pentru cantitatea de mai sus 40-50 minute si apoi ar fi bine sa dati citeva minute si la grill Pentru ca stratul de aluat din acesta foarte lichid (ca cel de clatite) nu trebuie sa fie foarte gros maxim 5 mm pentru cantitatea de mai sus eu am folosit o tava cu dimensiunile 29 cm*39 cm (stabiliti voi aria si pregatiti proportia corecta pentru tava pe care o aveti acasa)