Desprindeti rapid cateii de usturoi: fixati lama cutitului deasupra capatanei de usturoi si exercitati o apasare ferma cu mana. Puneti cate un catel de usturoi pe un tacator. Asezati peste el un cutit cu lama mai lata. Apasati cu mana partea plata a cutitului ca si cand ati dori sa striviti usturoiul sau loviti cu podul palmei peste lama cutitului; in felul acesta se rupe si se slabeste putin pielita ce inveleste fiecare catel de usturoi. Coaja catelului de usturoi se va desface aproape singura si va fi foarte usor de curatat. Prindeti pielita cu degetele, trageti de ea si aruncati-o. Folositi cateii de usturoi curatati dupa cum cere reteta.

Desprindeti rapid cateii de usturoi: fixati lama cutitului deasupra capatanei de usturoi si exercitati o apasare ferma cu mana. Puneti cate un catel de usturoi pe un tacator. Asezati peste el un cutit cu lama mai lata. Apasati cu mana partea plata a cutitului ca si cand ati dori sa striviti usturoiul sau loviti cu podul palmei peste lama cutitului; in felul acesta se rupe si se slabeste putin pielita ce inveleste fiecare catel de usturoi. Coaja catelului de usturoi se va desface aproape singura si va fi foarte usor de curatat. Prindeti pielita cu degetele, trageti de ea si aruncati-o. Folositi cateii de usturoi curatati dupa cum cere reteta. Daca aveti mai mult timp la dispozitie si nu va trebuie usturoiul imediat la gatit, atunci il puteti lasa in apa calda cateva minute. Pielita se va desprinde de usturoi.