Cu ceva timp inainte mi-am terminat de construit noua casa, avand un aspect placut atat in interior cat si in exterior, totul bine si frumos, bucuros de a ma muta in noua casa, insa parca ceva lipsea, un caine pentru curte, care sa tina la distanta oamenii nepoftiti, sa asigure siguranta exterioara.

M-am gandit la numeroase rase de caini, insa nu stiam ce caine ar fi cel mai ideal pentru curtea casei, mi-am intrebat si prietenii si am concluzionat impreuna ca cel mai bine ar fi sa cumpar un caine de rasa Cane Corso, pentru ca este un caine foarte inteligent, puternic si frumos.

Un prieten, posesor al unui Cane Corso de aproximativ 1 an mi-a zis ca trebuie sa plece in strainatate si este nevoit sa-l vanda, deoarece nu mai are cum sa aibe grija de el, de aceea i-am facut o propunere, mai exact sa-mi vanda mie acest caine, promitandu-i ca voi avea grija de el. Mi-a spus ca nu este o propunere proasta si chiar daca ii pare rau sa-l dea, mi-l va da mie la un pret de 350 lei, un pret foarte bun in comparatie cu alti oameni care au de vanzare caini din aceasta rasa. Mi-a prezentat mult mai bine cainele, spunandu-mi mai multe informatii despre acesta, precum anumite tehnici de dresaj sau ce trebuie sa manance. Am batut palma si i-am dat banii ceruti, dupa aceea i-am cumparat o lesa, dar si o botnita, in caz ca vreau sa-l plimb pentru a nu face lucuri nedorite.

Dupa parerea mea, este un caine care se familiarizeaza foarte repede cu noul stapan, insa trebuie sa stii cum sa procedezi cu el, sa-l dresezi in asa fel sa fie alaturi de tine, sa te iubeasca si sa te ocroteasca de primejdii.

Pot sa spun ca este un caine frumos, tipul culorii cainelui meu este neagra, dar exista si alte tipuri sau nuante de culori, pe langa asta are o blana scurta si necesita perierea cainelui o data la o saptamana, pentru a da la o parte blana moarta, ramanand cea sanatoasa si aspra.

Din cate am vazut pana acum, acest caine parca ar fi un soldat al curtii si casei, de aceea pot sa spun ca este un caine inedit pentru paza si protectie. Latra de fiecare data cand striga cineva la poarta si de curand l-am invatat ca in timp ce un musafir nu prezinta vreun pericol sau cand ii spun sa taca exact asta face.

Sa fiu sincer, de cele mai multe ori aceasta rasa de caine trebuie supravegheata in prezenta altor animale, pentru ca de cele mai multe ori cand sunt provocati nu se termina momentele cu bine.

In concluzie, sunt foarte bucuros ca am un caine de rasa Cane Corso, fiind o rasa foarte afectuasa cu stapanii, insa cu persoanele necunoscute nu prea se impaca, de aceea este inedit pentru protectia casei, dar, de asemenea, trebuie tinuti bine in curtea casei fara a avea sansa de a sarii gardul sau zidul.

Voi ce parere aveti de aceasta rasa de caini (Cane Corso)?