Detalii Snack cu Bere, Cascaval si Chimen
Ingrediente:
-300 g faina -50 g unt,
taiat bucatele -1 lingurita rasa sare -ierburi aromatice uscate,
dupa preferinta (busuioc,
oregano,
cimbru,
rozmarin,
etc) -piper,
proaspat macinat,
dupa gust,
optional -fulgi de chili,
dupa gust,
optional -200 g cascaval ras -circa 150-180 ml bere Pentru uns -1 galbenus batut usor cu 2 linguri lapte Pentru presarat deasupra: seminte (chimen,
susan,
mac,
etc) cristale de sare sau ierburi aromatice dupa preferinta si optional
Puneti intr-un castron faina cernuta, untul, sarea, ierburile aromatice dorite, piperul si fulgii de chili (optional). Amestecati cu varful degetelor, incorporand untul, pana capata un aspect nisipos, apoi puneti cascavalul. Adaugati treptat atata bere cat sa lege aluatul si care framantat rapid sa devina nelipicios. Dati-i forma de bila, infoliati in film alimentar si lasati la frigider pentru cel putin 1 ora. Impartiti aluatul in doua si intindeti fiecare bucata, intr-o foaie cu grosimea de 4- 5 mm, direct pe hartia de copt (taiata dupa marimea tavii folosite). Taiati foaia de aluat in formele dorite, fara sa le indepartati unele de altele, folosind fie o rola de patiserie, fie un cutit infainat. Transferati in tava. Intepati fiecare forma de aluat, din loc in loc, cu dintii unei furculite si ungeti cu galbenus. Presarati deasupra cu seminte, sare sau ierburi aromatice, dupa preferinta si optional. Dati la mijlocul cuptorului preancalzit, pentru circa 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos aurit. Scoateti din cuptor si treceti cu rola (cutitul) peste taieturile facute anterior, desprindeti bucatile unele de altele si lasati sa se raceasca pe un gratar. Serviti simplu sau cu diverse sosuri, dip-uri, salate, etc.
Puneti intr-un castron faina cernuta, untul, sarea, ierburile aromatice dorite, piperul si fulgii de chili (optional). Amestecati cu varful degetelor, incorporand untul, pana capata un aspect nisipos, apoi puneti cascavalul. Adaugati treptat atata bere cat sa lege aluatul si care framantat rapid sa devina nelipicios. Dati-i forma de bila, infoliati in film alimentar si lasati la frigider pentru cel putin 1 ora. Impartiti aluatul in doua si intindeti fiecare bucata, intr-o foaie cu grosimea de 4- 5 mm, direct pe hartia de copt (taiata dupa marimea tavii folosite). Taiati foaia de aluat in formele dorite, fara sa le indepartati unele de altele, folosind fie o rola de patiserie, fie un cutit infainat. Transferati in tava. Intepati fiecare forma de aluat, din loc in loc, cu dintii unei furculite si ungeti cu galbenus. Presarati deasupra cu seminte, sare sau ierburi aromatice, dupa preferinta si optional. Dati la mijlocul cuptorului preancalzit, pentru circa 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos aurit. Scoateti din cuptor si treceti cu rola (cutitul) peste taieturile facute anterior, desprindeti bucatile unele de altele si lasati sa se raceasca pe un gratar. Serviti simplu sau cu diverse sosuri, dip-uri, salate, etc.