Detalii Caracatita in Stil Spaniol (pulpo A la Gallega)
Caracatita mea a fost congelata, asa ca, am scos- o din congelator, am pus-o intr-un bol si am bagat-o la frigider, asa incat sa se descongeleze treptat in 12 ore. A doua zi de dimineata am pus-o la fiert. Ii trebuie cam 1 h sa se fragezeasca, asa incat sa intre furculita usor in ea. Separat, spalati cartofii si puneti-i la fiert cu tot cu coaja. Incercati cartofii cu furculita, cand credeti ca sunt fierti, daca intra usor in ei, inseamna ca sunt gata si puneti sa-i scoateti din apa. Asadar odata scosi din apa, se lasa la racit. Atunci cand caracatita trece testul cu furculita, o scoateti si pe ea din apa si o lasati sa se raceasca putin. Dupa ce cartofii s-au racit putin, ii curatati de coaja. Curatati, pot fi taiati in doua si se pot aseza pe platou. Aranjati pe platou, se stropesc cu ulei de masline, din abundenta, se adauga sare, piper si boia. Lasati deoparte cartofii si ocupati-va de caracatita. Dupa ce si aceasta s-a racit, se spala si se curata (daca e necesar). Curatata, se taie rondele si se aseaza pe platou. Caracatita taiata, se stropeste cu ulei de masline din belsug si se adauga sare, piper si boia. Puteti ca sa aranjati pe platou, cum am facut eu, cartofi pe marginea platoului si caracatita in mijloc sau puteti ca sa taiati cartofii rondele, sa ii stropiti cu ulei de masline, sa adaugati sare, piper si boia si deasupra lor sa puneti caracatita, care si ea a fost asezonata cu cele de mai sus .... cum doriti, in orice caz, se mananca impreuna, caracatita cu cartofi! E un menu, usor de preparat, sanatos si extrem de gustos! Pofta buna.
Caracatita mea a fost congelata, asa ca, am scos- o din congelator, am pus-o intr-un bol si am bagat-o la frigider, asa incat sa se descongeleze treptat in 12 ore. A doua zi de dimineata am pus-o la fiert. Ii trebuie cam 1 h sa se fragezeasca, asa incat sa intre furculita usor in ea. Separat, spalati cartofii si puneti-i la fiert cu tot cu coaja. Incercati cartofii cu furculita, cand credeti ca sunt fierti, daca intra usor in ei, inseamna ca sunt gata si puneti sa-i scoateti din apa. Asadar odata scosi din apa, se lasa la racit. Atunci cand caracatita trece testul cu furculita, o scoateti si pe ea din apa si o lasati sa se raceasca putin. Dupa ce cartofii s-au racit putin, ii curatati de coaja. Curatati, pot fi taiati in doua si se pot aseza pe platou. Aranjati pe platou, se stropesc cu ulei de masline, din abundenta, se adauga sare, piper si boia. Lasati deoparte cartofii si ocupati-va de caracatita. Dupa ce si aceasta s-a racit, se spala si se curata (daca e necesar). Curatata, se taie rondele si se aseaza pe platou. Caracatita taiata, se stropeste cu ulei de masline din belsug si se adauga sare, piper si boia. Puteti ca sa aranjati pe platou, cum am facut eu, cartofi pe marginea platoului si caracatita in mijloc sau puteti ca sa taiati cartofii rondele, sa ii stropiti cu ulei de masline, sa adaugati sare, piper si boia si deasupra lor sa puneti caracatita, care si ea a fost asezonata cu cele de mai sus .... cum doriti, in orice caz, se mananca impreuna, caracatita cu cartofi! E un menu, usor de preparat, sanatos si extrem de gustos! Pofta buna.