Blatul: Se amesteca galbenusurile cu sare, ulei, spanac mixat, ricotta, 3 linguri sau smantana, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma amestecand lejer, sa nu se lase albusurile. Am tapetat o tava cu hartie de copt (22/30 cm). Se pune compozitia in tava si se coace la foc moderat, se lasa la racit si apoi se taie in trei fasii. Se prepara intre timp crema de branza se amesteca branza cu sare cu ardeiul gras taiat cubulete si gelatina hidratata in apa rece, dupa gust se adauga ceapa verde si marar proaspat. Cand blatul e rece se ansambleaza aperitivul: se pune o foaie de blat, jumatate din crema de branza, blat si restul de crema de branza. Se lasa la rece sa se intareasca putin crema de branza si se taie apoi cubulete. Se pot servi cu crema de otet balsamicBlatul: Se amesteca galbenusurile cu sare, ulei, spanac mixat, ricotta, 3 linguri sau smantana, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma amestecand lejer, sa nu se lase albusurile. Am tapetat o tava cu hartie de copt (22/30 cm). Se pune compozitia in tava si se coace la foc moderat, se lasa la racit si apoi se taie in trei fasii. Se prepara intre timp crema de branza se amesteca branza cu sare cu ardeiul gras taiat cubulete si gelatina hidratata in apa rece, dupa gust se adauga ceapa verde si marar proaspat. Cand blatul e rece se ansambleaza aperitivul: se pune o foaie de blat, jumatate din crema de branza, blat si restul de crema de branza. Se lasa la rece sa se intareasca putin crema de branza si se taie apoi cubulete. Se pot servi cu crema de otet balsamic