1. Se spala bine varza chinezeasca si se taie in bucati mari de 8 cm. 2. Se taie bucatile de varza in fasii foarte subtiri. 3. Se spala morcovul, se curata de coaja si se taie oblic in felii subtiri. 4. Se taie feliile de morcov in fasii foarte subtiri. 5. Se spala bine castravetele si se taie in fasii subtiri, la fel ca pe morcov. 6. Se pun fasiile de varza chinezeasca, castravete si morcov intr-un recipient mare. 7. Intr-un castronas se pregateste sosul din zahar, otet si sare, apoi se toarna peste legume. 8. Se taie ardeii iuti uscati in mici bucati de circa 2 cm. 9. Se incinge tigaia la foc iute. Se toarna uleiul de susan. Se modifica la foc mic si se pun bucatile de ardei iute. Dupa ce se simte mirosul ardeilor iuti, se inchide focul si se toarna uleiul cu ardei iuti asupra legume. 10. Se amesteca toate ingredientele, apoi se poate servi.1. Se spala bine varza chinezeasca si se taie in bucati mari de 8 cm. 2. Se taie bucatile de varza in fasii foarte subtiri. 3. Se spala morcovul, se curata de coaja si se taie oblic in felii subtiri. 4. Se taie feliile de morcov in fasii foarte subtiri. 5. Se spala bine castravetele si se taie in fasii subtiri, la fel ca pe morcov. 6. Se pun fasiile de varza chinezeasca, castravete si morcov intr-un recipient mare. 7. Intr-un castronas se pregateste sosul din zahar, otet si sare, apoi se toarna peste legume. 8. Se taie ardeii iuti uscati in mici bucati de circa 2 cm. 9. Se incinge tigaia la foc iute. Se toarna uleiul de susan. Se modifica la foc mic si se pun bucatile de ardei iute. Dupa ce se simte mirosul ardeilor iuti, se inchide focul si se toarna uleiul cu ardei iuti asupra legume. 10. Se amesteca toate ingredientele, apoi se poate servi. 1. Varza chinezeasca contine proteine, grasime, multiple vitamine, calciu, fosfor si o mare cantitate de fibre brute. Poate fi calita, fiarta, folosita in salata si umplutura. Varza chinezeasca poate fi consumata de aproape toti oamenii, fiind benefica pentru femei si pacientii de tuse, constipatie si de rinichi. Dar fiti atenti! Trebuie sa se evite consumul de varza chinezeasca preparate cu o zi in urma sau a celei murate incomplet. Persoanele cu diaree sau cu stomacul rece nu trebuie sa manance varza chinezeasca deoarece aceasta are caracterul rece. 2. Morcovul este o leguma crocanta, gustoasa si nutritiva, bogat in zahar, grasime, ulei volatil, caroten, vitamine A, B1, B2, antocianina, calciu, fier etc. Cercetatorii americani au dovedit ca un consum zilnic de doi morcovi poate reduce cu 10 - 20% colesterolul din sange. Consumul zilnic a trei morcovi ajuta la prevenirea bolilor cardiace si a tumorilor. In morcov exista o mare cantitate de caroten din care 50% se transforma in vitamina A, avand rol de intarire a ficatului, de imbunatatire a vederii, stimulare a defecarii, prevenire a cancerului, impulsionare a cresterii, sporire a imunitatii, scadere a nivelului de zahar si grasimi. 3. Castravetele contine cucurbintacin C care favorizeaza cresterea imunitatii si prevenirea tumorilor. Castravetele este bogat in vitamina E, fiind benefic pentru prelungirea vietii si intarzierea imbatranirii. In plus, castravetele are si rolul de prevenire a alcoolismului, scadere a zaharului din sange, reducere a greutatii, imbunatatire a calitatii fizice, crestere a capacitatii mintale si de relaxare.