Detalii Vinete Calite (Shao Qiezi)
1. Se curata vanata de coaja si se taie in bucati. Se adauga 2 gr de sare in bucatile de vinete si se amesteca. 2. Se scot cotorul si semintele ardeiului iute, apoi se taie ardeiul in bucati. Se toaca prazul si usturoiul marunt. 3. Se pregateste, intr-un castron, o zeama alcatuita din sos de soia, otet de orez, apa, 2-3 gr de sare, praf de gust, ulei de susan si amidon, apoi se amesteca bine. 4. Dupa 10 minute se storc de apa bucatile de vinete. 5. Se toarna in tigaie o cantitate relativ mare de ulei. Cand uleiul devine cald, se pun in tigaie bucati de vinete care se prajesc la foc mijlociu. Se amesteca din cand in cand cu betisoare. 6. Cand culoarea bucatilor de vinete devine galben-aurie, se scot pe o farfurie. Se repeta acesti pasi pana la terminarea bucatilor de vinete. Dupa aceea, se curata tigaia de uleiul ramas. 7. Se pune putin ulei in tigaie si se incinge bine. Apoi se adauga in ulei prazul si jumatate din usturoiul taiat. Se prajeste la foc mijlociu pana cand se simte mirosul prazului si usturoiului. 8. Se pun in tigaie vinetele prajite si bucatile de ardei iute si se amesteca aproximativ 20 de secunde. 9. Se amesteca cu betisoare zeama pregatita pentru evitarea ramanerii amidonului pe fundul castronasului si apoi se adauga zeama in tigaie. Se amesteca bine. Se pune restul ustoriului in tigaie si se amesteca. Mancarea este gata si se pune pe o farfurie.1. Se curata vanata de coaja si se taie in bucati. Se adauga 2 gr de sare in bucatile de vinete si se amesteca. 2. Se scot cotorul si semintele ardeiului iute, apoi se taie ardeiul in bucati. Se toaca prazul si usturoiul marunt. 3. Se pregateste, intr-un castron, o zeama alcatuita din sos de soia, otet de orez, apa, 2-3 gr de sare, praf de gust, ulei de susan si amidon, apoi se amesteca bine. 4. Dupa 10 minute se storc de apa bucatile de vinete. 5. Se toarna in tigaie o cantitate relativ mare de ulei. Cand uleiul devine cald, se pun in tigaie bucati de vinete care se prajesc la foc mijlociu. Se amesteca din cand in cand cu betisoare. 6. Cand culoarea bucatilor de vinete devine galben-aurie, se scot pe o farfurie. Se repeta acesti pasi pana la terminarea bucatilor de vinete. Dupa aceea, se curata tigaia de uleiul ramas. 7. Se pune putin ulei in tigaie si se incinge bine. Apoi se adauga in ulei prazul si jumatate din usturoiul taiat. Se prajeste la foc mijlociu pana cand se simte mirosul prazului si usturoiului. 8. Se pun in tigaie vinetele prajite si bucatile de ardei iute si se amesteca aproximativ 20 de secunde. 9. Se amesteca cu betisoare zeama pregatita pentru evitarea ramanerii amidonului pe fundul castronasului si apoi se adauga zeama in tigaie. Se amesteca bine. Se pune restul ustoriului in tigaie si se amesteca. Mancarea este gata si se pune pe o farfurie. 1. Vinetele absorb mult ulei. Pentru ca vinetele sa absoarba mai putin ulei in procesul de prajire, avem doua solutii: a) Se pun bucatile de vinete pe butuc si se expun la soare timp de 3 ore pentru ca o parte din apa din vinete sa se evapore. b) Se adauga sare in bucatile de vinete pentru ca apa din vinete sa iasa. Inainte de prajire, bucatile de vinete se storc de apa. 2. Este bine sa alegem vinete cu coaja mai putin lucioasa, care au gust mai bun. 3. Pregatim anticipat zeama, pentru economisirea timpului. 4. Punem o jumatate de usturoi maruntit la inceput si restul la sfarsit. Mancarea va avea un gust mai placut.
Etichete:
usturoi,
orez,
ardei,
ulei,
zahar,
vinete,
soia,
retete fara gluten,
retete fara lactoza,
retete vegetariene,
retete pentru copii,
retete pentru hepatita,
retete pentru hipertensivi,
retete fara grasimi