Detalii Torta Barozzi
- Se pun intr-o oala la foc mic ciocolata si untul amestecand continuu cu o lingura din lemn pana amestecul dobandeste o consistenta cremoasa, omogena. Se adauga zatul de cafea si se amesteca in continuare compozitia (eu am pastrat amestecul la foc minim, amestecand permanent, timp de aproximativ 2 minute). Se indeparteaza vasul de pe foc si lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei, amestecand periodic. - Se separa cu grija galbenusurile de albusuri. - Galbenusurile se mixeaza foarte bine cu zaharul. - Se adauga romul si se mixeaza amestecul in continuare. - Se adauga migdalele si se mixeaza compozitia in continuare pana se obtine un amestec omogen. - Se incorporeaza treptat amestecul de ciocolata si unt (in amestecul de galbenusuri, zahar, rom, migdale), amestecand usor cu ajutorul unei spatule. - Se mixeaza albusurile la viteza mare cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta. - Se incorporeaza treptat albusurile mixate in compozitia pregatita insa prin rasturnare (de jos in sus), nu prin amestecare. - Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt (eu am uns in prealabil tava cu putin unt). - Se pune in tava compozitia pregatita si se niveleaza suprafat usor cu o spatula. - Se coace la 180 grade c timp de 20 de minute. - Se lasa sa se raceasca putin in tava apoi complet pe un gratar, la temperatura camerei. - Prajitura se portioneaza dupa racire.- Se pun intr-o oala la foc mic ciocolata si untul amestecand continuu cu o lingura din lemn pana amestecul dobandeste o consistenta cremoasa, omogena. Se adauga zatul de cafea si se amesteca in continuare compozitia (eu am pastrat amestecul la foc minim, amestecand permanent, timp de aproximativ 2 minute). Se indeparteaza vasul de pe foc si lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei, amestecand periodic. - Se separa cu grija galbenusurile de albusuri. - Galbenusurile se mixeaza foarte bine cu zaharul. - Se adauga romul si se mixeaza amestecul in continuare. - Se adauga migdalele si se mixeaza compozitia in continuare pana se obtine un amestec omogen. - Se incorporeaza treptat amestecul de ciocolata si unt (in amestecul de galbenusuri, zahar, rom, migdale), amestecand usor cu ajutorul unei spatule. - Se mixeaza albusurile la viteza mare cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta. - Se incorporeaza treptat albusurile mixate in compozitia pregatita insa prin rasturnare (de jos in sus), nu prin amestecare. - Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt (eu am uns in prealabil tava cu putin unt). - Se pune in tava compozitia pregatita si se niveleaza suprafat usor cu o spatula. - Se coace la 180 grade c timp de 20 de minute. - Se lasa sa se raceasca putin in tava apoi complet pe un gratar, la temperatura camerei. - Prajitura se portioneaza dupa racire. Am folosit o tava cu dimensiunile 29 x 4 x 20 cm.