Bine v-am gasit! Astazi vreau sa va prezint o reteta traditionala romaneasca ce se prepara cu precadere in aceasta perioada a anului din legume si verdeturi proaspete. Borsul, in afara gustului placut, are o mare valoare nutritiva, datorita cantitatii mari de legume si a borsului de tarate cu care se acreste. Fata de legumele indicate in retetar, se mai pot adauga si altele sau se pot inlocui si folosi ce avem la indemana, in functie de sezon. Spalam legumele, le curatam, le clatim bine si incepem sa le taiem dupa plac: in cubulete, julien sau se dau pe razatoare. In vasul de gatit punem putin ulei si dupa ce s-a incalzit putin adaugam pe rand legumele (cu pauza de 5 minute intre fiecare adaugare): cartofii, morcovul, telina, ceapa verde. Stingem cu putina apa calda, saram si lasam sa fiarba. Curatam loboda, o spalam in mai multe ape, o taiem in fasii de 1-2 cm si o adaugam la zarzavaturi impreuna cu orezul (spalat si el in mai multe ape reci). Lasam sa fiarba acoperit la foc potrivit. Cand zarzavaturile sunt fierte se adauga borsul de tarate fiert separat (potrivinde-se de acru) si zerul cald. Potrivim cu sare si verdeata. Pofta buna!Bine v-am gasit! Astazi vreau sa va prezint o reteta traditionala romaneasca ce se prepara cu precadere in aceasta perioada a anului din legume si verdeturi proaspete. Borsul, in afara gustului placut, are o mare valoare nutritiva, datorita cantitatii mari de legume si a borsului de tarate cu care se acreste. Fata de legumele indicate in retetar, se mai pot adauga si altele sau se pot inlocui si folosi ce avem la indemana, in functie de sezon. Spalam legumele, le curatam, le clatim bine si incepem sa le taiem dupa plac: in cubulete, julien sau se dau pe razatoare. In vasul de gatit punem putin ulei si dupa ce s-a incalzit putin adaugam pe rand legumele (cu pauza de 5 minute intre fiecare adaugare): cartofii, morcovul, telina, ceapa verde. Stingem cu putina apa calda, saram si lasam sa fiarba. Curatam loboda, o spalam in mai multe ape, o taiem in fasii de 1-2 cm si o adaugam la zarzavaturi impreuna cu orezul (spalat si el in mai multe ape reci). Lasam sa fiarba acoperit la foc potrivit. Cand zarzavaturile sunt fierte se adauga borsul de tarate fiert separat (potrivinde-se de acru) si zerul cald. Potrivim cu sare si verdeata. Pofta buna! Legumele calite ridica valoarea nutritiva a borsului. Daca le fierbeti si vreti totusi un gust plin dregeti borsul cu smantana si ou, dar numai dupa ce ati luat vasul de pe foc si s-a racit 10-15 minute. Borsul cu care se acreste se fierbe separat si numai dupa ce s-a luat spuma si a fost strecurat se adauga peste zarzavaturile bine fierte (altfel impiedica fierberea lor). Va recomand aceast borsulet de sezon si profitati din plin de tot ce ne ofera natura!