Detalii Quiche in Crusta de Cartofi Rasi
Cuptorul se preancalzeste la 375 f (190C). Ungi o tava de tort cu pereti detasabili cu unt, apoi tapetezi tava cu hartie de copt. Prima data se masoara fundul tavii si se decupeaza hartia exact dupa marime. Apoi, tot din hartie de copt, se taie fasii inalte cat marginea tavii si se lipesc pe peretii unsi. Cu unt topit se unge si hartia. Cartofii curatati de coaja se rad pe razatoarea de mere, se storc bine sa ne debarasam de lichidul lor dupa care se amesteca cu sare si piper, unt topit si un ou. Compozitia obtinuta se aseaza pe peretii si pe fundul tavii, se preseaza bine sa se lipeasca dupa care se pune tava la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana marginea cartofilor este usor rumenita (aurie). Se scoate din cuptor si se pune deoparte. Ceapa se toaca marunt si se soteaza in lingura de ulei pentru 2 minute dupa care se adauga ardeiul tocat marunt, sotezi mai departe inca 2 minute, apoi adaugi spanacul spalat si curatat de codite si mai sotezi 1 minut, nu mai mult pentru ca nu vrem sa distrugem frunzele de spanac. Luam de pe foc, punem deoparte. In alt castron amestecam smantana cu branza de capra, sare si piper, dupa care adaugam restul de oua pe care le batem inainte, omogenizam si la urma adaugam si amestecul de spanac. Turnam peste crusta de cartofi, presaram ceapa verde tocata deasupra si dam din nou la cuptorul incalzit. Coacem 45-50 de minute sau pana crusta este aurie si mijlocul este foarte usor moale, adica are o miscare usoara gelatinoasa. Se scoate din cuptor, se lasa putin la racit dupa care se indeparteaza peretii tavii. Daca ati folosit o tava mai mica si portie este injumatatita, atunci dupa ce este destul de racorita ca sa putem tine palma pe suprafata quiche-ului, prindem de hartia de copt si tragem in sus doar cat sa miscam putintel asa zisul tort. Apoi dupa ce l-am dezlipit de pe tava, rastrnam aceasta cu fundul in sus avand grija sa avem palma pe suprafata quiche-ului ca sa o prindem. Cu grija dupa ce am scos-o din tava indepartam hartia de copt de pe fundul tortului si o asezam cu fata in sus pe un platou. Indepartam si hartia de pe lateral dupa care servim caldut alaturi de o salata sau chiar simpla. Noi am servit doar cu paine.
Cuptorul se preancalzeste la 375 f (190C). Ungi o tava de tort cu pereti detasabili cu unt, apoi tapetezi tava cu hartie de copt. Prima data se masoara fundul tavii si se decupeaza hartia exact dupa marime. Apoi, tot din hartie de copt, se taie fasii inalte cat marginea tavii si se lipesc pe peretii unsi. Cu unt topit se unge si hartia. Cartofii curatati de coaja se rad pe razatoarea de mere, se storc bine sa ne debarasam de lichidul lor dupa care se amesteca cu sare si piper, unt topit si un ou. Compozitia obtinuta se aseaza pe peretii si pe fundul tavii, se preseaza bine sa se lipeasca dupa care se pune tava la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana marginea cartofilor este usor rumenita (aurie). Se scoate din cuptor si se pune deoparte. Ceapa se toaca marunt si se soteaza in lingura de ulei pentru 2 minute dupa care se adauga ardeiul tocat marunt, sotezi mai departe inca 2 minute, apoi adaugi spanacul spalat si curatat de codite si mai sotezi 1 minut, nu mai mult pentru ca nu vrem sa distrugem frunzele de spanac. Luam de pe foc, punem deoparte. In alt castron amestecam smantana cu branza de capra, sare si piper, dupa care adaugam restul de oua pe care le batem inainte, omogenizam si la urma adaugam si amestecul de spanac. Turnam peste crusta de cartofi, presaram ceapa verde tocata deasupra si dam din nou la cuptorul incalzit. Coacem 45-50 de minute sau pana crusta este aurie si mijlocul este foarte usor moale, adica are o miscare usoara gelatinoasa. Se scoate din cuptor, se lasa putin la racit dupa care se indeparteaza peretii tavii. Daca ati folosit o tava mai mica si portie este injumatatita, atunci dupa ce este destul de racorita ca sa putem tine palma pe suprafata quiche-ului, prindem de hartia de copt si tragem in sus doar cat sa miscam putintel asa zisul tort. Apoi dupa ce l-am dezlipit de pe tava, rastrnam aceasta cu fundul in sus avand grija sa avem palma pe suprafata quiche-ului ca sa o prindem. Cu grija dupa ce am scos-o din tava indepartam hartia de copt de pe fundul tortului si o asezam cu fata in sus pe un platou. Indepartam si hartia de pe lateral dupa care servim caldut alaturi de o salata sau chiar simpla. Noi am servit doar cu paine.
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
cartofi,
unt,
ardei,
ulei,
smantana,
branza,
masline,
fructe,
mere,
retete fara gluten,
retete vegetariene