nu i-am facut eu...ca de obicei mama si tata se ocupa de preparatele traditionale de Craciun...si anul acesta oricum eu am fost departe de ei...doar carnatii au mai ajuns la mine ....m-am gandit sa postez si eu reteta...ca tot se intrece lumea pe-aici in retete fel si chip de sarbatori....de buni sunt f buni...eu mananc de 2 zile si nu ma mai pot opri...cred ca bebe e de vina...:Dmai inati se curata intestinele...ceea ce solicita putin timp, pt a fi spalate apoi razuite ( cine nu se incumeta ...ca de, e treaba mai nasola, poate sa cumpere...eu sigur as opta pt a doua varianta...de curatat le-as curata, dar de spalat....never cahhhh!). se spala apoi in apa rece din abundentacarnea se macina la masina, se pune intr-un vas mai incapator ca sa paota fi framantata. se adauga restul ingredientelor dupa gust...ai mei ii fac potriviti...nici prea dulci, nici prea picanti... se framanta fff bine carnea cu mainile goale cam 15-20 min.se ataseaza la masina de tocat teava de facut carnati, se ia cate un intestin si se ruleaza pe teava, apoi se umplu carnatii si se asaza pe un platou, frumos rasuciti.( din pacate nu am poze cu operatiunea in sine, daca nu am fost prezenta...sorry)cand sunt gata carnatii se pun pe o bara la scurs...va mai picura din ei ...se lasa vreio 2 zile...apoi se pun la fum pana devin rosiatici...ai mei nu au stat suficient la drum, ca au trebuit safaca cale lunga din Romania, si nu a mai fost timp...oricum sunt extraordianri de buni...pe cuvantul meu!