Cand m-am hotarat sa pregatesc aceasta reteta, am cautat prima data informatii despre modul de folosire a rosiilor, adica daca se pot folosi cu piele sau nu. Si am gasit ca se pot folosi atat cu piele, cat si fara piele, si tare m-am bucurat pt ca imi displace pielea de la rosii in mancare. Asadar, am pus apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca, am aruncat rosiile spalate in ea. Le-am lasat cca 1 minut in apa care clocotea, dupa care le-am scos din apa, le-am curatat de piele si le-am lasat la racit. Dupa ce s-au racit le-am taiat in 2 si le-am pus pe un platou, pana am spalat, curatat (ce era de curatat) si taiat castravetele, ardeiul, ceapa si usturoiul. Dupa care le-am pus in paharul de la blender si le-am mixat bine, pana toate au devenit o pasta fina. Dupa care am pus putina sare, ulei de masline, cca 3 linguri, 1 felie de paine, rupta in bucatele si putin otet. Daca painea e tare, se lasa la inmuiat in putina apa, otet si ulei. Am mixat din nou, dupa care am gustat. Pt mine a fost ok atat sarea cat si otetul, dar daca pt voi nu sunt, mai puteti sa adaugati si sa mixati din nou. Dupa, am mai pus 100ml apa, am amestecat si l-am lasat la frigider pana in momentul servirii. Pofta buna!Cand m-am hotarat sa pregatesc aceasta reteta, am cautat prima data informatii despre modul de folosire a rosiilor, adica daca se pot folosi cu piele sau nu. Si am gasit ca se pot folosi atat cu piele, cat si fara piele, si tare m-am bucurat pt ca imi displace pielea de la rosii in mancare. Asadar, am pus apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca, am aruncat rosiile spalate in ea. Le-am lasat cca 1 minut in apa care clocotea, dupa care le-am scos din apa, le-am curatat de piele si le-am lasat la racit. Dupa ce s-au racit le-am taiat in 2 si le-am pus pe un platou, pana am spalat, curatat (ce era de curatat) si taiat castravetele, ardeiul, ceapa si usturoiul. Dupa care le-am pus in paharul de la blender si le-am mixat bine, pana toate au devenit o pasta fina. Dupa care am pus putina sare, ulei de masline, cca 3 linguri, 1 felie de paine, rupta in bucatele si putin otet. Daca painea e tare, se lasa la inmuiat in putina apa, otet si ulei. Am mixat din nou, dupa care am gustat. Pt mine a fost ok atat sarea cat si otetul, dar daca pt voi nu sunt, mai puteti sa adaugati si sa mixati din nou. Dupa, am mai pus 100ml apa, am amestecat si l-am lasat la frigider pana in momentul servirii. Pofta buna! Se serveste rece cu legume taiate marunt si paine.