Dupa indelungi asteptari iata si reteta mea pentru concurs!! Cum suntem inca in plin sezon cald si avem la indemana o multumime de fructe si legume proaspete m-am gandit sa recreez un long drink super cunoscut: Bloody Mary. Cu totii stim ca e suc de rosii amestecat cu vodka, un pic de sare, piper si tabasco. Poate unii l-ati consumat, altii nu dar eu il recomand cu placere. La fel si creatia mea de azi. Ingredientele folosite sunt cam aceleasi din clasic, doar ca am inlocuit tabasco si piperul cu ceea ce moldovenii nostrii au numit la inceputurile sale pe plaiuri moldave piperul alb. Si nu, nu vorbesc despre piperul alb, ci despre ..... ghimbir! Iar pentru ca gustul de proaspat si racoritor sa fie desavarsit am adaugat ... menta proaspata! Si pentru a profita fin plin de savoarea prospetimii sucul clasic de rosii este inlocuit cu rosii proaspat stoarse! Se curata rosia de pielita si de seminte. Se taie cubulete si se pune in in bleder/vasul pt mixat daca il folositi pe cel plonjor. Se adauga frunse de menta proaspata, rupte cu mana daca sunt prea mari si ghimbirul curatat de marimea unui miez de migdale. Daca optati pt varianta fara alcool, adaugati un pic de zahar brun sau mierer, dupa gust. Mixati. In paharul pt servit puenti echivalentul a doua cuburi de gheata pisata, vodka si sucul de rosii mixat. Amestecati si serviti! Enjoy it!Dupa indelungi asteptari iata si reteta mea pentru concurs!! Cum suntem inca in plin sezon cald si avem la indemana o multumime de fructe si legume proaspete m-am gandit sa recreez un long drink super cunoscut: Bloody Mary. Cu totii stim ca e suc de rosii amestecat cu vodka, un pic de sare, piper si tabasco. Poate unii l-ati consumat, altii nu dar eu il recomand cu placere. La fel si creatia mea de azi. Ingredientele folosite sunt cam aceleasi din clasic, doar ca am inlocuit tabasco si piperul cu ceea ce moldovenii nostrii au numit la inceputurile sale pe plaiuri moldave piperul alb. Si nu, nu vorbesc despre piperul alb, ci despre ..... ghimbir! Iar pentru ca gustul de proaspat si racoritor sa fie desavarsit am adaugat ... menta proaspata! Si pentru a profita fin plin de savoarea prospetimii sucul clasic de rosii este inlocuit cu rosii proaspat stoarse! Se curata rosia de pielita si de seminte. Se taie cubulete si se pune in in bleder/vasul pt mixat daca il folositi pe cel plonjor. Se adauga frunse de menta proaspata, rupte cu mana daca sunt prea mari si ghimbirul curatat de marimea unui miez de migdale. Daca optati pt varianta fara alcool, adaugati un pic de zahar brun sau mierer, dupa gust. Mixati. In paharul pt servit puenti echivalentul a doua cuburi de gheata pisata, vodka si sucul de rosii mixat. Amestecati si serviti! Enjoy it!