Cu mult timp in urma, am vazut la tv ca cineva dadea sfaturi, ce si cum, ca sa nu se lipeasca cartofii in tava daca-i pregatesti la cuptor. Secretul este ca tava trebuie incalzita inainte f. bine in cuptor, aici avind nevoie de o tava care poate fi bagata in cuptor la temperaturi mari! a mea este de ceramica, deci merge ... :peace: Noi atunci nu prea am crezut acel sfat, dar am probat de citeva ori si intr-adevar, cartofii nu se lipesc deloc in tava!!! Deci, cuptorul se incalzeste la 475*f (250*c) si se baga tava in cuptor pentru a se incalzii cam 5-10 minute. Noi o bagam in cuptor imediat ce il punem la incalzit si piuie cind a ajuns la temperatura dorita! Tava se baga in cuptor asa, goala, fara nimic dat pe ea!!! Cind tava este incalzita, se scoate si se da cu spray de bucatarie, din acela olive oil spray, se pun cartofii in tava si se baga la cuptor, cam 30-40 de minute, depinde de cuptor. Din cind in cind se scoate tava din cuptor si se intorc cartofii, t-ul a zis ca i-a intors cam de 3 ori, depinde de cit de crocanti va plac. Noua ne plac mai crocanti, deci i-am lasat in cuptor mai mult. Deci, din cind in cind se verifica cartofii in cuptor!!! Cartofii se curata de coaja, se spala cu apa rece si se sterg de apa in exces dupa care se taie in doua pe lungime si apoi fiecare jumatate ca o semiluna. Se pun intr-un vas si se amesteca cu ulei de masline, sare, piper, rozmarin si citiva catei de usturoi, depinde citi vreti! Cind tava este gata incalzita, cartofii se pun in tava cu tot amestecul de ulei si usturoi si se aranjeaza ca sa nu fie suprapusi. Asta-i tot, pofta buna!!! Pozele nu sint prea reusite ... : blushing:Cu mult timp in urma, am vazut la tv ca cineva dadea sfaturi, ce si cum, ca sa nu se lipeasca cartofii in tava daca-i pregatesti la cuptor. Secretul este ca tava trebuie incalzita inainte f. bine in cuptor, aici avind nevoie de o tava care poate fi bagata in cuptor la temperaturi mari! a mea este de ceramica, deci merge ... :peace: Noi atunci nu prea am crezut acel sfat, dar am probat de citeva ori si intr-adevar, cartofii nu se lipesc deloc in tava!!! Deci, cuptorul se incalzeste la 475*f (250*c) si se baga tava in cuptor pentru a se incalzii cam 5-10 minute. Noi o bagam in cuptor imediat ce il punem la incalzit si piuie cind a ajuns la temperatura dorita! Tava se baga in cuptor asa, goala, fara nimic dat pe ea!!! Cind tava este incalzita, se scoate si se da cu spray de bucatarie, din acela olive oil spray, se pun cartofii in tava si se baga la cuptor, cam 30-40 de minute, depinde de cuptor. Din cind in cind se scoate tava din cuptor si se intorc cartofii, t-ul a zis ca i-a intors cam de 3 ori, depinde de cit de crocanti va plac. Noua ne plac mai crocanti, deci i-am lasat in cuptor mai mult. Deci, din cind in cind se verifica cartofii in cuptor!!! Cartofii se curata de coaja, se spala cu apa rece si se sterg de apa in exces dupa care se taie in doua pe lungime si apoi fiecare jumatate ca o semiluna. Se pun intr-un vas si se amesteca cu ulei de masline, sare, piper, rozmarin si citiva catei de usturoi, depinde citi vreti! Cind tava este gata incalzita, cartofii se pun in tava cu tot amestecul de ulei si usturoi si se aranjeaza ca sa nu fie suprapusi. Asta-i tot, pofta buna!!! Pozele nu sint prea reusite ... : blushing: