Blat: Albusurile se amesteca cu sarea, dupa care se bat spuma cu zaharul. Separat se amesteca galbenusurile cu ciocolata rasa (pe partea mai mare a razatoarei). Cand albusurile s-au intarit se adauga compozitia de galbenusuri. Atentie: Nu se mai amesteca cu mixerul, se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn de jos in sus!!! Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt si se adauga peste compozitia obtinuta mai de vreme. Se amesteca cu grija tot de jos in sus. Se tapeteaza cu hartie de copt (doar in partea de jos) o forma de tort detasabila (diametrul 28 cm), dupa care se adauga compozitia obtinuta. Se pune in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, si se lasa pana ce trece testul scobitoarei. Cand este gata se ia din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma detasabila. Intre timp se prepara siropul si crema. Sirop: Apa se amesteca cu zaharul si se pun la fiert, cand a inceput sa fiarba se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga romul. Crema: Dovleacul se rade fin, se amesteca cu 50 gr. zahar si se pune pe foc pana ce se evapora tot lichidul. Cand s-a evaporat lichidul se lasa sa se raceasca. Nucile (cele pentru crema) se pun intr-o tava si se adauga la cuptor pana ce incep sa se rumeneasca usor. In timp ce sunt la cuptor acestea se mai intorc din cand in cand. Cand sunt gata se scoate tava din cuptor se lasa 5 minute sa se raceasca dupa care se freaca in maini pana ce le cade coaja de pe ele. Acestea se trec prin masina de zdrobit biscuiti. Restul de zahar se amesteca cu ouale si se pune pe bain marie, amestecand continuu. Gelatina se pune in apa rece, dupa care se pune si ea pe bain marie, pana ce face o usoara spuma deasupra. Atentie: Nu se lasa sa fiarba!!! Gelatina se adauga peste compozitia de oua si se amesteca continuu pana ce compozitia incepe sa se ingoasa. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate pana ce devine tare, se adauga in ea compozitia de dovleac, nucile si compozitia de oua. Se amesteca bine, pana la omogenizare. Blatul se taie in trei parti egale pe orizontala. Prima parte se aseaza pe un platou, iar peste acesta peretii detasabila de la forma de tort. Acesta se insiropeaza, dupa care se adauga crema (crema se imparte in doua), dupa aceea urmatoarea parte de blat, se insiropeaza si acesta si se adauga restul de crema. Deasupra se pune cea de a treia parte blat. Se insiropeaza si aceasta si se pune tortul la frigider pana a doua zi. Se da cu grija forma detasabila jos, dupa care se orneaza. Nuca se pregateste la fel ca cea de la crema. Se topesc 100 gr ciocolata intr-un vas pe foc si se adauga deasupra tortului. Aceasta se niveleaza usor, dupa care se presara nuca macinata fin. Peretii tortului se imbraca in frisca si se presara si acestia cu nuca macinata fin. Restul de ciocolata se topeste si se pune pe o foaie de copt, dupa care se pune la frigider. Cand s-a intarit se dezlipeste cu grija si se taie bucatele asimetrice. Aceste bucatele se pun pe peretii tortului.

Blat: Albusurile se amesteca cu sarea, dupa care se bat spuma cu zaharul. Separat se amesteca galbenusurile cu ciocolata rasa (pe partea mai mare a razatoarei). Cand albusurile s-au intarit se adauga compozitia de galbenusuri. Atentie: Nu se mai amesteca cu mixerul, se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn de jos in sus!!! Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt si se adauga peste compozitia obtinuta mai de vreme. Se amesteca cu grija tot de jos in sus. Se tapeteaza cu hartie de copt (doar in partea de jos) o forma de tort detasabila (diametrul 28 cm), dupa care se adauga compozitia obtinuta. Se pune in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, si se lasa pana ce trece testul scobitoarei. Cand este gata se ia din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma detasabila. Intre timp se prepara siropul si crema. Sirop: Apa se amesteca cu zaharul si se pun la fiert, cand a inceput sa fiarba se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga romul. Crema: Dovleacul se rade fin, se amesteca cu 50 gr. zahar si se pune pe foc pana ce se evapora tot lichidul. Cand s-a evaporat lichidul se lasa sa se raceasca. Nucile (cele pentru crema) se pun intr-o tava si se adauga la cuptor pana ce incep sa se rumeneasca usor. In timp ce sunt la cuptor acestea se mai intorc din cand in cand. Cand sunt gata se scoate tava din cuptor se lasa 5 minute sa se raceasca dupa care se freaca in maini pana ce le cade coaja de pe ele. Acestea se trec prin masina de zdrobit biscuiti. Restul de zahar se amesteca cu ouale si se pune pe bain marie, amestecand continuu. Gelatina se pune in apa rece, dupa care se pune si ea pe bain marie, pana ce face o usoara spuma deasupra. Atentie: Nu se lasa sa fiarba!!! Gelatina se adauga peste compozitia de oua si se amesteca continuu pana ce compozitia incepe sa se ingoasa. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate pana ce devine tare, se adauga in ea compozitia de dovleac, nucile si compozitia de oua. Se amesteca bine, pana la omogenizare. Blatul se taie in trei parti egale pe orizontala. Prima parte se aseaza pe un platou, iar peste acesta peretii detasabila de la forma de tort. Acesta se insiropeaza, dupa care se adauga crema (crema se imparte in doua), dupa aceea urmatoarea parte de blat, se insiropeaza si acesta si se adauga restul de crema. Deasupra se pune cea de a treia parte blat. Se insiropeaza si aceasta si se pune tortul la frigider pana a doua zi. Se da cu grija forma detasabila jos, dupa care se orneaza. Nuca se pregateste la fel ca cea de la crema. Se topesc 100 gr ciocolata intr-un vas pe foc si se adauga deasupra tortului. Aceasta se niveleaza usor, dupa care se presara nuca macinata fin. Peretii tortului se imbraca in frisca si se presara si acestia cu nuca macinata fin. Restul de ciocolata se topeste si se pune pe o foaie de copt, dupa care se pune la frigider. Cand s-a intarit se dezlipeste cu grija si se taie bucatele asimetrice. Aceste bucatele se pun pe peretii tortului. Decorul tortului se face dupa dorinta fiecaruia!!! Tortul se pune la rece si se portioneaza in felii potrivite. Pofta buna!!!