Apa si zaharul se pun pe foc si se fierb pana se obtine un sirop bine legat. Pentru a va da seama daca e gata, se poate face testul picaturii (pe o farfurie se pune o picatura de sirop. Daca aceasta are o forma de sfera si nu se intinde, atunci siropul e gata). In timp ce siropul fierbe, se cerne laptele praf. Peste el se cerne si cacaua. Se pun si cele 2 linguri de cafea peste, apoi se amesteca bine ingredientele uscate. Untul, la temperatura camerei, se taie bucati si se pune peste amestecul de lapte praf. Cand siropul e gata, se toarna fierbinte peste ingredientele uscate si se amesteca repede, pana la omogenizare. Compozitia se intareste rapid, de asta e nevoie de viteza la pasul acesta. Se adauga si esenta de rom si se omogenizeaza totul. Se da la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza dupa gust. Tava in care am pus eu ciocolata are 20x20 cm. Eu am presarat un pic de nuca de cocos pe deasupra.

Apa si zaharul se pun pe foc si se fierb pana se obtine un sirop bine legat. Pentru a va da seama daca e gata, se poate face testul picaturii (pe o farfurie se pune o picatura de sirop. Daca aceasta are o forma de sfera si nu se intinde, atunci siropul e gata). In timp ce siropul fierbe, se cerne laptele praf. Peste el se cerne si cacaua. Se pun si cele 2 linguri de cafea peste, apoi se amesteca bine ingredientele uscate. Untul, la temperatura camerei, se taie bucati si se pune peste amestecul de lapte praf. Cand siropul e gata, se toarna fierbinte peste ingredientele uscate si se amesteca repede, pana la omogenizare. Compozitia se intareste rapid, de asta e nevoie de viteza la pasul acesta. Se adauga si esenta de rom si se omogenizeaza totul. Se da la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza dupa gust. Tava in care am pus eu ciocolata are 20x20 cm. Eu am presarat un pic de nuca de cocos pe deasupra.