Curatati cateii de usturoi. Puneti-i pe o bucata de folie de aluminiu, stropiti-i cu 1 lingura de ulei si presarati sare, piper, dupa gust. Impachetati bine si puneti intr-o tava / vas termorezistent. Dati la cuptorul incins, pentru cca 30- 40 min, la 200 grade. Intre timp, maruntiti grosier semintele de susan in masina de macinat cafea; 2- 3 impulsuri scurte sunt suficiente. Puneti in blender susanul, usturoiul copt si racorit, 2 linguri de ulei si branza maruntita. Daca branza este prea uscata, puteti adauga 1 lingura de lapte sau putin iaurt ori smantana. * Daca mergeti pe o varianta vegetariana si folositi tofu, atunci puneti putin lapte de soia sau apa. Omogenizati bine pana rezulta o crema fina. Serviti crema de usturoi cu legume la gratar / preparate la aburi sau chiftelute / turtite din legume, etc.

Curatati cateii de usturoi. Puneti-i pe o bucata de folie de aluminiu, stropiti-i cu 1 lingura de ulei si presarati sare, piper, dupa gust. Impachetati bine si puneti intr-o tava / vas termorezistent. Dati la cuptorul incins, pentru cca 30- 40 min, la 200 grade. Intre timp, maruntiti grosier semintele de susan in masina de macinat cafea; 2- 3 impulsuri scurte sunt suficiente. Puneti in blender susanul, usturoiul copt si racorit, 2 linguri de ulei si branza maruntita. Daca branza este prea uscata, puteti adauga 1 lingura de lapte sau putin iaurt ori smantana. * Daca mergeti pe o varianta vegetariana si folositi tofu, atunci puneti putin lapte de soia sau apa. Omogenizati bine pana rezulta o crema fina. Serviti crema de usturoi cu legume la gratar / preparate la aburi sau chiftelute / turtite din legume, etc.