Blat Dati merele curatate de coaja prin razatoarea mare. Adaugati ouale, zaharul, sarea, faina cernuta impreuna cu bicarbonatul de sodiu, coaja rasa de lamaie si portocala, cu tot cu zahar, esenta de rom si amestecati bine ( chiar cu mana) pana se omogenizeaza ingredientele. Inglobati nuca, taiata grosier. Turnati intr-o tava tapetata cu unt si faina ( 27 x 37 cm) si nivelati. Dati la cuptorul preancalzit pentru 35- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenit. Lasati putin sa se racoreasca. Glazura Amestecati cacao cu zahar intr-o craticioara, apoi diluati cu apa. Separat, topiti untul, turnati-l peste compozitia de mai sus si omogenizati. Puneti totul la fiert, la foc mic si amestecati continuu, pana ce se ingroasa. Dati deoparte, incorporati repede sarea, coaja rasa lamaie / portocala si omogenizati bine. Turnati crema / glazura fierbinte peste blatul racorit putin si nivelati ( aceasta va fi absorbita de blat, inlocuind cu succes un sirop simplu). Presarati imediat deasupra nuca taiata grosier, repartizata cat mai uniform si presati-o usor cu mana. Lasati la racit, apoi introduceti prajitura intr-o punga si dati la frigider pana a doua zi. Serviti feliata.

Blat Dati merele curatate de coaja prin razatoarea mare. Adaugati ouale, zaharul, sarea, faina cernuta impreuna cu bicarbonatul de sodiu, coaja rasa de lamaie si portocala, cu tot cu zahar, esenta de rom si amestecati bine ( chiar cu mana) pana se omogenizeaza ingredientele. Inglobati nuca, taiata grosier. Turnati intr-o tava tapetata cu unt si faina ( 27 x 37 cm) si nivelati. Dati la cuptorul preancalzit pentru 35- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenit. Lasati putin sa se racoreasca. Glazura Amestecati cacao cu zahar intr-o craticioara, apoi diluati cu apa. Separat, topiti untul, turnati-l peste compozitia de mai sus si omogenizati. Puneti totul la fiert, la foc mic si amestecati continuu, pana ce se ingroasa. Dati deoparte, incorporati repede sarea, coaja rasa lamaie / portocala si omogenizati bine. Turnati crema / glazura fierbinte peste blatul racorit putin si nivelati ( aceasta va fi absorbita de blat, inlocuind cu succes un sirop simplu). Presarati imediat deasupra nuca taiata grosier, repartizata cat mai uniform si presati-o usor cu mana. Lasati la racit, apoi introduceti prajitura intr-o punga si dati la frigider pana a doua zi. Serviti feliata.