Bineinteles ca foile de lasagna pot fi de cumparat, dar sunt mult mai bune cele proaspete. Dupa ce se framanta aluatul se intinde cu masina de paste (sau cu sucitorul) si se taie in dimensiuni potrivite pentru tava (eu le-am taiat cam 10*16cm) si se lasa la uscat. Preparare umplutura: Se curata ceapa si se taie julien. Se caleste putin in ulei de masline, apoi se adauga ciupercile, porumbul, usturoiul tocat foarte marunt. Dupa vreo 5 minute se sting cu vinul, apoi se adauga rosiile maruntite bine si 2 linguri de bulion. Se condimenteaza cu sare, piper, chili, cimbru, oregano si patrunjel si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade apa. Se adauga apoi smantana, se lasa sa dea 2-3 clocote si se opreste focul. Pregatire sos bechamel: Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina, toata odata, amestecand continuu. Se adauga laptele caldut, treptat, pentru a nu se forma cocoloase. La sfarsit se adauga sare, nucsoara si zeama de lamaie. Montarea Se unge un vas termorezistent cu unt si se toarna putin sos bechamel. Apoi se tapeteaza fundul vasului cu foi de lasagna, se pune un strat de umplutura, se presara cascaval si sos bechamel. Se repeta pasii de cate ori este necesar, ultimul strat fiind de umplutura, peste care se toarna tot sosul bechamel ramas si se presara cascaval. Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade si se coace 20-25 minute. Pofta buna!Bineinteles ca foile de lasagna pot fi de cumparat, dar sunt mult mai bune cele proaspete. Dupa ce se framanta aluatul se intinde cu masina de paste (sau cu sucitorul) si se taie in dimensiuni potrivite pentru tava (eu le-am taiat cam 10*16cm) si se lasa la uscat. Preparare umplutura: Se curata ceapa si se taie julien. Se caleste putin in ulei de masline, apoi se adauga ciupercile, porumbul, usturoiul tocat foarte marunt. Dupa vreo 5 minute se sting cu vinul, apoi se adauga rosiile maruntite bine si 2 linguri de bulion. Se condimenteaza cu sare, piper, chili, cimbru, oregano si patrunjel si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade apa. Se adauga apoi smantana, se lasa sa dea 2-3 clocote si se opreste focul. Pregatire sos bechamel: Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina, toata odata, amestecand continuu. Se adauga laptele caldut, treptat, pentru a nu se forma cocoloase. La sfarsit se adauga sare, nucsoara si zeama de lamaie. Montarea Se unge un vas termorezistent cu unt si se toarna putin sos bechamel. Apoi se tapeteaza fundul vasului cu foi de lasagna, se pune un strat de umplutura, se presara cascaval si sos bechamel. Se repeta pasii de cate ori este necesar, ultimul strat fiind de umplutura, peste care se toarna tot sosul bechamel ramas si se presara cascaval. Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade si se coace 20-25 minute. Pofta buna!