Incepem saptamana in forta:), cu o reteta adaptata dupa Jamie Oliver, vita slow cooked, adica gatita la foc mic. Dureaza cam 4 ore dar rezultatul este peste asteptari. Intr-o oala mare, pe care o putem da la cuptor, incingem putin ulei de masline. Carnea o asezonam cu sare si piper si o prajim pana e rumena pe toate partile. Intre timp taiem ceapa solzisori si dupa ce am rumenit carnea, o punem sub aceasta. Carnea o ungem pe o parte cu mustar, iar peste punem 3 fire de romarin. Carnea o acoperim cu hartie cerata umeda, apoi peste cratita folie de aluminiu si un capac. o punem la cuptor 4 ore la 170 grade. La jumatatea timpului verificam si daca mai este nevoie adaugam putina apa fierbinte. Dupa 2 ore curatam cartofii, daca sunt mai mari ii taiem in jumatate, apoi ii punem la fiert in apa cu sare, ii lasam sa fiarba 10 minute. Apoi ii strecuram si intr-o tava ii asezonam cu sare, piper, ulei de masline si restul de rozmarin. Ii punem in cuptor pe pozitia cea mai joasa cu o ora si jumatate inainte de a fi gata carnea. Cand carnea e gata o scoatem afara din oala si o lasam acoperita pe o farfurie cu folia de aluminiu. Sosul ramas in oala il punem la foc mediu si adaugam 2 linguri faina, 2 linguri gem de coacaze si 2 linguri de otet de vin rosu si 400 ml apa fierbinte. Lasam la fiert pana ajungem la consistenta dorita. Servim cat mai repede caci este delicios:) .

Incepem saptamana in forta:), cu o reteta adaptata dupa Jamie Oliver, vita slow cooked, adica gatita la foc mic. Dureaza cam 4 ore dar rezultatul este peste asteptari. Intr-o oala mare, pe care o putem da la cuptor, incingem putin ulei de masline. Carnea o asezonam cu sare si piper si o prajim pana e rumena pe toate partile. Intre timp taiem ceapa solzisori si dupa ce am rumenit carnea, o punem sub aceasta. Carnea o ungem pe o parte cu mustar, iar peste punem 3 fire de romarin. Carnea o acoperim cu hartie cerata umeda, apoi peste cratita folie de aluminiu si un capac. o punem la cuptor 4 ore la 170 grade. La jumatatea timpului verificam si daca mai este nevoie adaugam putina apa fierbinte. Dupa 2 ore curatam cartofii, daca sunt mai mari ii taiem in jumatate, apoi ii punem la fiert in apa cu sare, ii lasam sa fiarba 10 minute. Apoi ii strecuram si intr-o tava ii asezonam cu sare, piper, ulei de masline si restul de rozmarin. Ii punem in cuptor pe pozitia cea mai joasa cu o ora si jumatate inainte de a fi gata carnea. Cand carnea e gata o scoatem afara din oala si o lasam acoperita pe o farfurie cu folia de aluminiu. Sosul ramas in oala il punem la foc mediu si adaugam 2 linguri faina, 2 linguri gem de coacaze si 2 linguri de otet de vin rosu si 400 ml apa fierbinte. Lasam la fiert pana ajungem la consistenta dorita. Servim cat mai repede caci este delicios:) .