Supa verde-mov sau culorile din farfurile. Culoarea verde este asociata naturii, vietii si sanatatii. Este culoarea calmului si relaxarii, tocmai de aceea, in orice meniu, mancarurile, legumele sau fructele verzi sunt absolut necesare pentru inducerea starii de satietate, relaxare si confort. Culoarea mov este o culoare a naturii, o culoare regala si totodata un pigment natural care se gaseste in vegetalele puternic antioxidante. Legumele si fructele negre (asa cum mai sunt numite, cele ce au o culoare pornind de la mov deschis pana la mov inchis inspre negru) sunt foarte bogate in luteina, flavonoide, vitamine, minerale, fibre si substante care activeaza metabolismul si viata celulara si sunt un adevarat miracol pentru sanatate. Nutrientii din legumele si fructele mov scad nivelul colesterolului, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatatesc digestia si absorbtia de calciu, lupta impotriva inflamatiilor si reduc dezvoltarea tumorilor canceroase. Broccoli face parte din familia verzei (familia cruciferelor) si este bogat in vitamina c, fibre si substante nutritive cu proprietati anti-virale, anti-bacteriene si anti-cancer. Denumirea provine de la pluralul termenului italian broccolo, care se refera la inflorescenta verzei. Inca din vremea Imperiului Roman, broccoli a fost recunoscut ca un aliment valoros. Cartoful violet este un tip de cartof originar din Peru si Bolivia, favorabil sanatatii datorita concentratiei ridicate in antioxidanti. Ca toti cartofii, sunt bogati in potasiu, ajutand la reglarea tensiunii arteriale, insa nivelul ridicat de antioxidanti ii fac mai eficienti decat celelalte soiuri, fiind benefici sistemului imunitar si un ajutor in prevenirea bolilor de inima si a cancerului. Incalzim usor uleiul de masline, adaugam ceapa impreuna cu condimentele si sotam la o temperatura medie. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam broccoli taiat in bucatele mici si continuam sotarea inca 5 minute. Adaugam supa de legume incalzita si fierbem la temperatura medie timp de maxim 10 minute. Procesam amestecul cu ajutorul unui blender pana obtinem o omogenizare completa. Taiem cartofii felii subtiri, ii asezam intr-o tava de copt, stropim cu ulei si presaram amestecul de ierburi. Coacem timp de 35 minute in cuptorul incazlit la 100 de grade. Turnam supa in farfurie, ornam cu buchetele de broccoli si chipsuri din cartofi si va doresc. Pofta Buna!Supa verde-mov sau culorile din farfurile. Culoarea verde este asociata naturii, vietii si sanatatii. Este culoarea calmului si relaxarii, tocmai de aceea, in orice meniu, mancarurile, legumele sau fructele verzi sunt absolut necesare pentru inducerea starii de satietate, relaxare si confort. Culoarea mov este o culoare a naturii, o culoare regala si totodata un pigment natural care se gaseste in vegetalele puternic antioxidante. Legumele si fructele negre (asa cum mai sunt numite, cele ce au o culoare pornind de la mov deschis pana la mov inchis inspre negru) sunt foarte bogate in luteina, flavonoide, vitamine, minerale, fibre si substante care activeaza metabolismul si viata celulara si sunt un adevarat miracol pentru sanatate. Nutrientii din legumele si fructele mov scad nivelul colesterolului, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatatesc digestia si absorbtia de calciu, lupta impotriva inflamatiilor si reduc dezvoltarea tumorilor canceroase. Broccoli face parte din familia verzei (familia cruciferelor) si este bogat in vitamina c, fibre si substante nutritive cu proprietati anti-virale, anti-bacteriene si anti-cancer. Denumirea provine de la pluralul termenului italian broccolo, care se refera la inflorescenta verzei. Inca din vremea Imperiului Roman, broccoli a fost recunoscut ca un aliment valoros. Cartoful violet este un tip de cartof originar din Peru si Bolivia, favorabil sanatatii datorita concentratiei ridicate in antioxidanti. Ca toti cartofii, sunt bogati in potasiu, ajutand la reglarea tensiunii arteriale, insa nivelul ridicat de antioxidanti ii fac mai eficienti decat celelalte soiuri, fiind benefici sistemului imunitar si un ajutor in prevenirea bolilor de inima si a cancerului. Incalzim usor uleiul de masline, adaugam ceapa impreuna cu condimentele si sotam la o temperatura medie. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam broccoli taiat in bucatele mici si continuam sotarea inca 5 minute. Adaugam supa de legume incalzita si fierbem la temperatura medie timp de maxim 10 minute. Procesam amestecul cu ajutorul unui blender pana obtinem o omogenizare completa. Taiem cartofii felii subtiri, ii asezam intr-o tava de copt, stropim cu ulei si presaram amestecul de ierburi. Coacem timp de 35 minute in cuptorul incazlit la 100 de grade. Turnam supa in farfurie, ornam cu buchetele de broccoli si chipsuri din cartofi si va doresc. Pofta Buna!