Lasati foile de placinta la dezghetat. Umplutura Amestecati branza telemea ( trecuta prin razatoare sau sfaramata bine) cu branza de vaci. Incorporati smantana grasa / iaurt gras, ouale, praful de copt si omogenizati. Adaugati extra smantana / iaurt, astfel incat amestecul sa fie unul mai lichid. Dati deoparte. Ungeti generos cu unt / margarina o tava sau un vas termorezistent si presarati cu pesmet. Topiti restul de unt / margarina si lasati la racit. Asezati pe fundul tavii 3 foi de placinta stropite fiecare cu unt, lasand marginile foilor sa imbrace si peretii laterali. Puneti din umplutura lasand-o sa curga printre dintii unei furculite. Urmatoarele foi de placinta nu le intindeti in tava / vas, ci dimpotriva, le incretiti pentru ca placinta sa fie pufoasa. Procedati la fel cu grupe de 3 foi si umplutura, pana la epuizarea lor, avand grija ca ultimul strat sa fie format din 3 foi de placinta. Inainte de ultimul strat, aduceti marginile foilor rasfrante peste peretii tavii spre mijloc pentru ca umplutura sa nu se scurga, apoi asezati deasupra ultimele 3 foi incretite. ( Daca untul / margarina nu ajunge pentru toate foile de placinta, puteti folosi ulei). Stropiti cu unt foaia de deasupra si turnati peste placinta ceasca cu apa rece. Dati la cuptorul incins pentru cca 40 min, la 180 grade, reducand focul la 150 grade dupa primele 15 min. Dupa 30 min de stat in cuptor, turnati peste placinta topping-ul format prin amestecarea smantanii cu ou si lasati in continuare la foc mic pana cand placinta este coapta si frumos rumenita. Scoateti din cuptor si lasati-o 20 min acoperita ca sa se inmoaie putin si sa ramana usor zemoasa.

Lasati foile de placinta la dezghetat. Umplutura Amestecati branza telemea ( trecuta prin razatoare sau sfaramata bine) cu branza de vaci. Incorporati smantana grasa / iaurt gras, ouale, praful de copt si omogenizati. Adaugati extra smantana / iaurt, astfel incat amestecul sa fie unul mai lichid. Dati deoparte. Ungeti generos cu unt / margarina o tava sau un vas termorezistent si presarati cu pesmet. Topiti restul de unt / margarina si lasati la racit. Asezati pe fundul tavii 3 foi de placinta stropite fiecare cu unt, lasand marginile foilor sa imbrace si peretii laterali. Puneti din umplutura lasand-o sa curga printre dintii unei furculite. Urmatoarele foi de placinta nu le intindeti in tava / vas, ci dimpotriva, le incretiti pentru ca placinta sa fie pufoasa. Procedati la fel cu grupe de 3 foi si umplutura, pana la epuizarea lor, avand grija ca ultimul strat sa fie format din 3 foi de placinta. Inainte de ultimul strat, aduceti marginile foilor rasfrante peste peretii tavii spre mijloc pentru ca umplutura sa nu se scurga, apoi asezati deasupra ultimele 3 foi incretite. ( Daca untul / margarina nu ajunge pentru toate foile de placinta, puteti folosi ulei). Stropiti cu unt foaia de deasupra si turnati peste placinta ceasca cu apa rece. Dati la cuptorul incins pentru cca 40 min, la 180 grade, reducand focul la 150 grade dupa primele 15 min. Dupa 30 min de stat in cuptor, turnati peste placinta topping-ul format prin amestecarea smantanii cu ou si lasati in continuare la foc mic pana cand placinta este coapta si frumos rumenita. Scoateti din cuptor si lasati-o 20 min acoperita ca sa se inmoaie putin si sa ramana usor zemoasa. Nota * Este recomandata folosirea branzei telemea de oaie care confera placintei o aroma si savoare inconfundabila. ** Puneti cu darnicie smantana sau iaurt gras in umplutura, astfel incat amestecul sa fie mai fluid si care sa poata curge printre dintii unei furculite.