Detalii Praz umplut cu tocatura de carne
Ingrediente:
- 2 legaturi de praz mai gros,
- 300 gr carne tocata,
- 80 gr orez,
- 1 ou,
- 1-2 cepe,
- 2 linguri legume deshidratate,
- 1 lingura frunze de cimbru uscate,
- 2-3 linguri pasta de tomate,
- 200 ml vin alb demidulce,
- 200 ml apa,
- 1 lingurita piper macinat,
- 1 foaie de dafin
Orezul se pune la umflat in putina apa clocotita, impreuna cu legumele deshidratate. Prazul se curata si se taie bucati de 10 cm lungime (din partea cea mai groasa). Bucatile de praz se oparesc in apa cu sare timp de cateva minute dupa care se trec prin apa rece si apoi se scoate mijlocul (cu grija, in asa fel incat sa ramana niste tuburi cu 2 invelisuri). Se amesteca carnea cu orezul, oul crud, ceapa tocata marunt, cu cimbrul, sarea si piperul. Se umplu tuburile de praz cu acest amestec si se aseaza intr-o tava care rezista la caldura cuptorului. Se desface pasta de rosii in putina apa rece, se adauga vinul si restul de apa - cat sa fie acoperite tuburile de praz. Se pune si frunza de dafin. Se fierbe in cuptor pana cand sosul scade - aprox. 40 de minute.
Orezul se pune la umflat in putina apa clocotita, impreuna cu legumele deshidratate. Prazul se curata si se taie bucati de 10 cm lungime (din partea cea mai groasa). Bucatile de praz se oparesc in apa cu sare timp de cateva minute dupa care se trec prin apa rece si apoi se scoate mijlocul (cu grija, in asa fel incat sa ramana niste tuburi cu 2 invelisuri). Se amesteca carnea cu orezul, oul crud, ceapa tocata marunt, cu cimbrul, sarea si piperul. Se umplu tuburile de praz cu acest amestec si se aseaza intr-o tava care rezista la caldura cuptorului. Se desface pasta de rosii in putina apa rece, se adauga vinul si restul de apa - cat sa fie acoperite tuburile de praz. Se pune si frunza de dafin. Se fierbe in cuptor pana cand sosul scade - aprox. 40 de minute. Se serveste cald sau rece cu smantana. Pofta buna!