Am taiat 1/4 de dovlecel in felii foarte subtiri si l-am pus deoparte (asta daca vreti sa adaugati la sfirsit peste pizza si felii de dovlecel, altfel puteti sari peste aceasta operatiune). Am ras restul dovleceilor pe razatoarea cu gauri mari, le-am pus putina sare si le-am lasat vreo 5 minute sa traga apa, apoi le-am stors bine in pumn. Am rasturnat dovleceii rasi intr-un vas de sticla cu capac (daca nu are capac puneti voi folie de aluminiu pe deasupra) si am bagat in cuptorul deja incalzit la maxim pentru 5-10 minute (sunt gata cind daca ridicati capacul vasului de sticla iese putin abur, se vede ca s-au incalzit). Cine vrea, poate sa faca aceasta operatiune in cuptorul cu microunde. Scoateti vasul cu dovlecei din cuptor si il lasati fara capac (chiar amestecati putin cu lingura printre dovlecei) sa se raceasca cit sa ii puteti atinge cu mina. In acest timp pregatiti ciupercile, feliile de dovlecei si sosul de rosii. Dovleceii feliati si ciupercile feliate le puneti in cuptorul incins pe o tava cu hirtie si le lasati pina cind se inmoaie si mai pierd din lichid. Evident ca puteti folosi dupa gustul vostru ciuperci fierte, oparite, inabusite in tigaie. La fel si dovleceii. Eu insa le-am incalzit in cuptor fara grasimi. Puneti pulpa de rosii (erau rosii taiate cuburi cu tot cu zeama lor) intr-un ibric cu putina sare si piper macinat proaspat si lasati sa fiarba pina cind se evapora apa in exces si sosul se ingroasa. Cine vrea, poate sa puna si un catel de usturoi sau tulpinile verzi de la patrunjel (fara frunze) care vor da gust si pe care la sfirsit le va arunca. Varsati dovleceii pe un servet de pinza, de bucatarie, am strins servetul in jurul dovleceilor ca o traistuta (cum se face cind puneti brinza de vaci la scurs) si am stors cu mina. Atentie, daca nu sunt destul de raciti o sa va opariti. a iesit foarte mult lichid, la prima stoarcere cind erau inca cruzi am scos 1/2 de cana de cafea cu lapte cu zeama si acum a mai iesit aproape o cana (ramine putin). Am pus dovleceii intr-un castron, apoi am adaugat sare, piper, oul si cascavalul ras (daca cascavalul vostru e sarat nu mai puneti sare). Amestecati cu mina ca la chiftele pina cind obtineti o compozitie destul de omogena. Am pregatit o tava de cuptor cu hirtie de copt, am rasturnat compozitia, am apasat cu mina si i-am dat forma ca de crusta de pizza (rotunda si nu foarte inalta 5 mm cca). Am copt in cuptorul gata incazlit la 190 c cca 20 minute sau cit e nevoie ca sa se rumeneasca putin, d ar nu de tot. Acum este momentul sa adaugati intii sosul fiert si racit de rosii si apoi cuburile de brinza, maslinele, feliile de dovlecei si ciuperci. Mai puneti la cuptor la temperatura maxima de data asta cit e nevoie ca sa se topeasca brinza. Lasati sa se raceasca putin inainte sa o taiati si serviti.

Am taiat 1/4 de dovlecel in felii foarte subtiri si l-am pus deoparte (asta daca vreti sa adaugati la sfirsit peste pizza si felii de dovlecel, altfel puteti sari peste aceasta operatiune). Am ras restul dovleceilor pe razatoarea cu gauri mari, le-am pus putina sare si le-am lasat vreo 5 minute sa traga apa, apoi le-am stors bine in pumn. Am rasturnat dovleceii rasi intr-un vas de sticla cu capac (daca nu are capac puneti voi folie de aluminiu pe deasupra) si am bagat in cuptorul deja incalzit la maxim pentru 5-10 minute (sunt gata cind daca ridicati capacul vasului de sticla iese putin abur, se vede ca s-au incalzit). Cine vrea, poate sa faca aceasta operatiune in cuptorul cu microunde. Scoateti vasul cu dovlecei din cuptor si il lasati fara capac (chiar amestecati putin cu lingura printre dovlecei) sa se raceasca cit sa ii puteti atinge cu mina. In acest timp pregatiti ciupercile, feliile de dovlecei si sosul de rosii. Dovleceii feliati si ciupercile feliate le puneti in cuptorul incins pe o tava cu hirtie si le lasati pina cind se inmoaie si mai pierd din lichid. Evident ca puteti folosi dupa gustul vostru ciuperci fierte, oparite, inabusite in tigaie. La fel si dovleceii. Eu insa le-am incalzit in cuptor fara grasimi. Puneti pulpa de rosii (erau rosii taiate cuburi cu tot cu zeama lor) intr-un ibric cu putina sare si piper macinat proaspat si lasati sa fiarba pina cind se evapora apa in exces si sosul se ingroasa. Cine vrea, poate sa puna si un catel de usturoi sau tulpinile verzi de la patrunjel (fara frunze) care vor da gust si pe care la sfirsit le va arunca. Varsati dovleceii pe un servet de pinza, de bucatarie, am strins servetul in jurul dovleceilor ca o traistuta (cum se face cind puneti brinza de vaci la scurs) si am stors cu mina. Atentie, daca nu sunt destul de raciti o sa va opariti. a iesit foarte mult lichid, la prima stoarcere cind erau inca cruzi am scos 1/2 de cana de cafea cu lapte cu zeama si acum a mai iesit aproape o cana (ramine putin). Am pus dovleceii intr-un castron, apoi am adaugat sare, piper, oul si cascavalul ras (daca cascavalul vostru e sarat nu mai puneti sare). Amestecati cu mina ca la chiftele pina cind obtineti o compozitie destul de omogena. Am pregatit o tava de cuptor cu hirtie de copt, am rasturnat compozitia, am apasat cu mina si i-am dat forma ca de crusta de pizza (rotunda si nu foarte inalta 5 mm cca). Am copt in cuptorul gata incazlit la 190 c cca 20 minute sau cit e nevoie ca sa se rumeneasca putin, d ar nu de tot. Acum este momentul sa adaugati intii sosul fiert si racit de rosii si apoi cuburile de brinza, maslinele, feliile de dovlecei si ciuperci. Mai puneti la cuptor la temperatura maxima de data asta cit e nevoie ca sa se topeasca brinza. Lasati sa se raceasca putin inainte sa o taiati si serviti. Puteti pune si altceva pe pizza de exemplu: - ton care se potriveste minunat cu zucchina, sau - file de ansoa cu sos de rosii si masline, sau - sunca Praga, cotto sau crudo felii taiate subtiri si pe care insa le puneti pe pizza calda cind o scoateti din cuptor si nu le coaceti - oua fierte felii sau sferturi - cartofi fierti taiati felii