Faina se cerne de doua ori dupa care se amesteca bine cu ajutorul unei furculite sau a unui batator de spuma (telul bunicii) cu sarea, zaharul si drojdia. Se masoara apa calda, laptele si uleiul, se pun toate intr-un pahar si se adauga deasupra fainii (aici se poate sa aveti nevoie de mai mult sau mai putin lichid, depinde da faina pe are o folositi si de umezeala din ea si din incapere/afara). Se introduce la cuptorul cu microunde si se incalzeste cateva secunde (eu am pus 40 de secunde) dupa care se scoate din cuptor si se omogenizeaza cu ajutorul unei furculite. Cand nu se mai poate framanta cu furculita, se rastoarna aluatul pe blatul de lucru si se framanta. Daca aluatul e prea vartos se mai adauga tot cate putina apa, trebuie sa obtinem un aluat mai moale care se lucreaza usor. Se intinde aluatul intr-o patura de 1 cm grosime, se ruleaza si la fiecare rulare se lipeste prin presare (urmariti poza). Se da forma de franzela, se pune in tava unsa cu ulei. Se preincalzeste cuptorul aragazului pentru 2 minute la o temperatura de 350 F (180C) dupa care se stinge. Painica noastra o acoperim cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul cald pentru jumatate de ora. Dupa scurgerea timpului, incalzim cuptorul din nou la o temperatura putin mai mare decat cea la care am incalzit initial (nu scoatem painea afara din cuptor) si coacem pana este gata painica. Dupe ce scoatem painea din cuptor o ungem cu apa pentru a inmuia coaja sau o lasam asa si va ramane cu coaja crocanta, o lasam pe un gratar pentru a se raci. Se serveste cu slanina, ceapa verde si un bot de branza telemea.

Faina se cerne de doua ori dupa care se amesteca bine cu ajutorul unei furculite sau a unui batator de spuma (telul bunicii) cu sarea, zaharul si drojdia. Se masoara apa calda, laptele si uleiul, se pun toate intr-un pahar si se adauga deasupra fainii (aici se poate sa aveti nevoie de mai mult sau mai putin lichid, depinde da faina pe are o folositi si de umezeala din ea si din incapere/afara). Se introduce la cuptorul cu microunde si se incalzeste cateva secunde (eu am pus 40 de secunde) dupa care se scoate din cuptor si se omogenizeaza cu ajutorul unei furculite. Cand nu se mai poate framanta cu furculita, se rastoarna aluatul pe blatul de lucru si se framanta. Daca aluatul e prea vartos se mai adauga tot cate putina apa, trebuie sa obtinem un aluat mai moale care se lucreaza usor. Se intinde aluatul intr-o patura de 1 cm grosime, se ruleaza si la fiecare rulare se lipeste prin presare (urmariti poza). Se da forma de franzela, se pune in tava unsa cu ulei. Se preincalzeste cuptorul aragazului pentru 2 minute la o temperatura de 350 F (180C) dupa care se stinge. Painica noastra o acoperim cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul cald pentru jumatate de ora. Dupa scurgerea timpului, incalzim cuptorul din nou la o temperatura putin mai mare decat cea la care am incalzit initial (nu scoatem painea afara din cuptor) si coacem pana este gata painica. Dupe ce scoatem painea din cuptor o ungem cu apa pentru a inmuia coaja sau o lasam asa si va ramane cu coaja crocanta, o lasam pe un gratar pentru a se raci. Se serveste cu slanina, ceapa verde si un bot de branza telemea.

Un alt fel de paine rapida ar fi asta. Se face usor si e rapida. Textura aduce cu painea taraneasca si avantajul ei, pe langa faptul ca e foarte buna la gust, este ca se face fara dospirea aluatului de doua ori, deci pot spune ca se face in circa 40-45 de minute plus inca 20 de minute de copt.