Detalii Inimi Dulci
* Preparati aluatul dospit rapid. Dupa ce l-ati framantat a doua oara si s-a odihnit, portionati aluatul in 16 bucatele mici, pe care le modelati sub forma de bile. Lasati-le 10 min la odihnit, acoperite cu un servet, apoi intindeti-le rotund cu sucitorul, intr-o foaie de cca 5 mm grosime. Ungeti fiecare cerc de aluat cu putin unt moale. ** In varianta de post ungeti cu gem de caise sau cu putin ulei. Presarati cu aproximativ lingurita zahar, apoi cu stafide / mac. Rulati aluatul sub forma de sul. Indoiti ruloul in doua cu marginile in mijloc. Taiati pe lungime partea indoita, cu un cutit, lasand netaiat, cam 1 cm, la celalat capat. Formati inima desfacand pe lateral marginile ruloului, de-o parte si alta a taieturii. Transferati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu oua batut si presarati cu zahar brun. ** In post, fie nu le ungeti, fie folositi o infuzie de ceai. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit. Scoateti pe un gratar si lasati la racit, apoi serviti.* Preparati aluatul dospit rapid. Dupa ce l-ati framantat a doua oara si s-a odihnit, portionati aluatul in 16 bucatele mici, pe care le modelati sub forma de bile. Lasati-le 10 min la odihnit, acoperite cu un servet, apoi intindeti-le rotund cu sucitorul, intr-o foaie de cca 5 mm grosime. Ungeti fiecare cerc de aluat cu putin unt moale. ** In varianta de post ungeti cu gem de caise sau cu putin ulei. Presarati cu aproximativ lingurita zahar, apoi cu stafide / mac. Rulati aluatul sub forma de sul. Indoiti ruloul in doua cu marginile in mijloc. Taiati pe lungime partea indoita, cu un cutit, lasand netaiat, cam 1 cm, la celalat capat. Formati inima desfacand pe lateral marginile ruloului, de-o parte si alta a taieturii. Transferati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu oua batut si presarati cu zahar brun. ** In post, fie nu le ungeti, fie folositi o infuzie de ceai. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit. Scoateti pe un gratar si lasati la racit, apoi serviti. ** In varianta de post, inlocuiti untul cu gem de caise sau ulei, iar in locul oului ungeti cu infuzie de ceai negru sau deloc.