Detalii Tarta Sarata cu Spanac Sau Scarole
Ingrediente:
Aluat: 250 g faina,
1/2 pahar apa minerala,
1 ou,
30 g untura,
sare,
Umplutura: 1 ceapa verde,
50 g kaizer,
1 kg spanac congelat sau scarole,
sare,
piper,
6 linguri parmezan,
1 ou Pentru uns: 1 galbenus
Am facut tarta asta cu scarole din gradina dar reteta originala era cu spanac, este delicioasa. Preparare: Se amesteca faina cu oul, apa minerala si untura. Se face un aluat elastic care se lasa un pic sa se odihneasca. Intre timp se pregateste umplutura. Se pune uleiul intr-o tigaie se taie ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu kaizerul. Dupa care se adauga spanacul (eu am pus scarola fiarta un pic inainte) si se mai caleste un pic impreuna sa prinda gust se sareaza si se pune piper dupa preferinta. Se lasa la racit. Se adauga parmezanul si oul si se omogenizeaza bine. Se pregateste o forma rotunda de 28 cm se unge cu untura si se tapeteaza cu faina. Aluatul se imparte in doua, o parte un pic mai mare decat cealalta. Se intinde o foaie destul de mare care sa imbrace si peretii formei, se pune umplutura se niveleaza bine si se pune a doua foaie deasupra se inteapa cu furculita si se unge cu galbenus de ou. Se coace la foc moderat pentru 30 minute sau pana cand este frumos colorata. Este un aperitiv sau cina minunat.
Am facut tarta asta cu scarole din gradina dar reteta originala era cu spanac, este delicioasa. Preparare: Se amesteca faina cu oul, apa minerala si untura. Se face un aluat elastic care se lasa un pic sa se odihneasca. Intre timp se pregateste umplutura. Se pune uleiul intr-o tigaie se taie ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu kaizerul. Dupa care se adauga spanacul (eu am pus scarola fiarta un pic inainte) si se mai caleste un pic impreuna sa prinda gust se sareaza si se pune piper dupa preferinta. Se lasa la racit. Se adauga parmezanul si oul si se omogenizeaza bine. Se pregateste o forma rotunda de 28 cm se unge cu untura si se tapeteaza cu faina. Aluatul se imparte in doua, o parte un pic mai mare decat cealalta. Se intinde o foaie destul de mare care sa imbrace si peretii formei, se pune umplutura se niveleaza bine si se pune a doua foaie deasupra se inteapa cu furculita si se unge cu galbenus de ou. Se coace la foc moderat pentru 30 minute sau pana cand este frumos colorata. Este un aperitiv sau cina minunat.