Spalati bine fructele proaspete, lasati la scurs, apoi tamponati cu servetele absorbante. Daca folositi fructe congelate, lasati-le la dezghetat intr-o strecuratoare si scurgeti-le foarte bine de zeama. Separat, frecati / mixati intr-un bol incapator untul moale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat / esenta pana cand amestecul devine cremos si zaharul este topit complet. Adaugati pe rand ouale, urda, mixand bine de fiecare data, apoi inglobati alternand faina cernuta impreuna cu praful de copt si laptele, iar spre sfarsit, sarea. Trebuie sa obtineti un aluat moale, cremos, dar care nu curge. Puneti cu lingura din cantitatea de aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, nivelati si presarati uniform cu din cantitatea de fructe. Acoperiti cu restul de aluat, nivelati si repartizati deasupra fructele ramase. Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 40 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea. Scoateti forma din cuptor, lasati putin checul sa se racoreasca, apoi scoateti din tava pe un gratar. Pudrati cu zahar praf cat timp prajitura este calduta si lasati la racit. Serviti feliat.

Spalati bine fructele proaspete, lasati la scurs, apoi tamponati cu servetele absorbante. Daca folositi fructe congelate, lasati-le la dezghetat intr-o strecuratoare si scurgeti-le foarte bine de zeama. Separat, frecati / mixati intr-un bol incapator untul moale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat / esenta pana cand amestecul devine cremos si zaharul este topit complet. Adaugati pe rand ouale, urda, mixand bine de fiecare data, apoi inglobati alternand faina cernuta impreuna cu praful de copt si laptele, iar spre sfarsit, sarea. Trebuie sa obtineti un aluat moale, cremos, dar care nu curge. Puneti cu lingura din cantitatea de aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, nivelati si presarati uniform cu din cantitatea de fructe. Acoperiti cu restul de aluat, nivelati si repartizati deasupra fructele ramase. Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 40 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea. Scoateti forma din cuptor, lasati putin checul sa se racoreasca, apoi scoateti din tava pe un gratar. Pudrati cu zahar praf cat timp prajitura este calduta si lasati la racit. Serviti feliat.