Luam frunzele de sfecla si le taiem codita, le spalam bine de tot, le asezam dupa marime, cele mai mari separat de cele mijlocii si/sau mici. Aluatul de paine il taiem in bucati de marimea unei nuci daca frunzele sant medii sau mici ca marime si putin mai mare bucata de aluat daca frunza este mai mare. Luam pe rand tot cate o frunza de sfecla, o rulam inainte separat ca sa zdrobim codita. Luam o bucata de aluat si facem un sul din ea, dupa care asezam la baza lata a frunzei de sfecla si rulam exact ca si la sarmale, spre varf. Deosebirea este ca nu inchidem lateralele, ci lasam (o idee) sa se vada aluatul pe margini. Luam un vas si il ungem usor cu ulei dupa care asezam sarmalele noastre de paine, una langa alta, pe un singur rand, eventual doua randuri... cel de deasupra sa fie mai mic decat primul strat si sarmalele sa nu se suprapuna, ci sa se intercaleze. Acoperim vasul si il lasam intr-un loc mai cald pana dospeste aluatul din sarmle. Pregatim cuptorul la temperatura de 350F (180C) si cand aluatul e suficient de crescut, introducem la cuptor. Coacem circa jumatate de ora sau pana aluatul prinde o crusta aurie. Intre timp, punem in alt vas, untul la topit. Adaugam mararul, usturoiul tocat si smantana de frisca aducem la punctul de fierbere dupa care micsoram temperatura la foarte mic si lasam pe ochiul aragazului pana sarmalele sant coapte. Dregem de sare si piper. Scoatem sarmalele coapte din cuptor, turnam cu o lingura sosul din vas peste ele si introducem iarasi la cuptor pentru 5 minute sau pana prinde putina pojghita (atentie sa nu ardem prea tare marginile painii). Servim calde cu sosul din vas sau reci cu acelasi sos. Sant bune atat calde cat si reci. Va promit ca nu veti regreta daca o sa incercati aceste sarmale.

Luam frunzele de sfecla si le taiem codita, le spalam bine de tot, le asezam dupa marime, cele mai mari separat de cele mijlocii si/sau mici. Aluatul de paine il taiem in bucati de marimea unei nuci daca frunzele sant medii sau mici ca marime si putin mai mare bucata de aluat daca frunza este mai mare. Luam pe rand tot cate o frunza de sfecla, o rulam inainte separat ca sa zdrobim codita. Luam o bucata de aluat si facem un sul din ea, dupa care asezam la baza lata a frunzei de sfecla si rulam exact ca si la sarmale, spre varf. Deosebirea este ca nu inchidem lateralele, ci lasam (o idee) sa se vada aluatul pe margini. Luam un vas si il ungem usor cu ulei dupa care asezam sarmalele noastre de paine, una langa alta, pe un singur rand, eventual doua randuri... cel de deasupra sa fie mai mic decat primul strat si sarmalele sa nu se suprapuna, ci sa se intercaleze. Acoperim vasul si il lasam intr-un loc mai cald pana dospeste aluatul din sarmle. Pregatim cuptorul la temperatura de 350F (180C) si cand aluatul e suficient de crescut, introducem la cuptor. Coacem circa jumatate de ora sau pana aluatul prinde o crusta aurie. Intre timp, punem in alt vas, untul la topit. Adaugam mararul, usturoiul tocat si smantana de frisca aducem la punctul de fierbere dupa care micsoram temperatura la foarte mic si lasam pe ochiul aragazului pana sarmalele sant coapte. Dregem de sare si piper. Scoatem sarmalele coapte din cuptor, turnam cu o lingura sosul din vas peste ele si introducem iarasi la cuptor pentru 5 minute sau pana prinde putina pojghita (atentie sa nu ardem prea tare marginile painii). Servim calde cu sosul din vas sau reci cu acelasi sos. Sant bune atat calde cat si reci. Va promit ca nu veti regreta daca o sa incercati aceste sarmale.