Acest tort este un deliciu varianta cu ciocolata a tortului Padurea neagra. Blat: Apa clocotita se adauga peste cacao si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase. Se lasa la racit. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar. Galbenusurile se bat bine cu 150 g zahar pana devin spumoase, dupa care se adauga uleiul cate putin ca la maioneza se bate pana se incorporeaza complet. Se adauga compozitia de cacao racita si se mixeaza bine. Dupa care se pune faina cernuta cu praful de copt mixand bine. La urma se adauga albusurile, incorporand usor cu o lingura de lemn de jos in sus. Se pune intr-o forma de tort de 28 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc moderat pentru 40 min, cel mai bine este testul cu scobitoarea. Se lasa la racit. Crema: Intr-o craticioara se pune oul, zaharul, cacaua si untul. Se coc la foc mic pana dau in clocot. Dupa care se lasa la racit. Intre timp se bate frisca bine si se adauga peste aceasta crema rece putin cate putin pana se incorporeaza complet. Asamblare tort: Blatul se taie in 3 parti. Se pune un strat de blat, crema si visine insiropate, iar blat, crema, visine si se inchide cu ultimul strat de blat. Se imbraca tortul in crema ramasa si se orneaza cu visine si ciocolata. Se poate insiropa blatul, dar acesta este un blat umed care dupa parerea mea nu are nevoie de sirop. Deliciossss!!!Acest tort este un deliciu varianta cu ciocolata a tortului Padurea neagra. Blat: Apa clocotita se adauga peste cacao si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase. Se lasa la racit. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar. Galbenusurile se bat bine cu 150 g zahar pana devin spumoase, dupa care se adauga uleiul cate putin ca la maioneza se bate pana se incorporeaza complet. Se adauga compozitia de cacao racita si se mixeaza bine. Dupa care se pune faina cernuta cu praful de copt mixand bine. La urma se adauga albusurile, incorporand usor cu o lingura de lemn de jos in sus. Se pune intr-o forma de tort de 28 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc moderat pentru 40 min, cel mai bine este testul cu scobitoarea. Se lasa la racit. Crema: Intr-o craticioara se pune oul, zaharul, cacaua si untul. Se coc la foc mic pana dau in clocot. Dupa care se lasa la racit. Intre timp se bate frisca bine si se adauga peste aceasta crema rece putin cate putin pana se incorporeaza complet. Asamblare tort: Blatul se taie in 3 parti. Se pune un strat de blat, crema si visine insiropate, iar blat, crema, visine si se inchide cu ultimul strat de blat. Se imbraca tortul in crema ramasa si se orneaza cu visine si ciocolata. Se poate insiropa blatul, dar acesta este un blat umed care dupa parerea mea nu are nevoie de sirop. Deliciossss!!!