1. Dizolvam drojdia in apa calduta. Turnam solutia in piureul de dovleac dulce si amestecam bine. 2. Adaugam zaharul in faina, apoi punem piureul de dovleac dulce si facem un aluat. 3. Acoperim cu un capac sau cu o bucata de panza umeda vasul in care punem aluatul si il lasam la dospit, intr-un loc cald, timp de 3 - 5 ore, pentru ca volumul acestuia sa creasca de 1, 5 ori. 4. Presaram faina pe planseta. Framantam aluatul pentru eliminarea aerului din el. taiem apoi aluatul in bucati de 50 gr. si le rasucim cu mainile in baghete de aproximativ 10 centimetri lungime. 5. Taiem un aluat in sase bucati din care una este mai mica decat celelalte cinci. 6. Rasucim apoi bucata mica de aluat in forma de maslina, care va fi stamina. Intindem cu sucitoarea celelalte cinci bucati de aluat in foi ale caror margini sunt putin mai subtiri. 7. Etajam foile de aluat in lateral, lasandu-se o distanta pe marginile fiecarei foi. Trasam cu un betisor o linie profunda in centrul foilor de aluat. Punem apoi aluatul in forma de maslina pe foaia cea mai de jos. 8. Rulam foile de aluat de jos in sus, apoi rupem ruloul de la mijloc unde este linia trasata de betisor. Modelam petalele dupa preferinta si avem gata doi trandafiri frumosi. 9. Turnam apa intr-o oala cu aburi. Intindem un tifon imbibat cu apa pe placa perforata. Punem trandafirii pe tifon, la distanta unul de celalalt. Acoperim capacul oalei si lasam huajuanul acolo timp de 10-15 minute. 10. Aprindem focul. Dupa ce apa clocoteste, lasam huajuanul in continuare 10-15 minute la aburi. Apoi stingem focul si deschidem capacul doar dupa cateva minute. i astfel huajuanul este gata. Scoatem trandafirii galbeni pe o farfurie. Sfaturi: 1. Cum faceti piureul de dovleac dulce? Scoateti semintele dovleacului dulce, il taiati in bucati, le puneti la aburi pana cand devin moi. Eliminati coaja si zdrobiti pulpa dovleacului. 2. Cand adaugati piureul de dovleac in faina, sa nu puneti totul dintr-o data, pentru ca este posibil ca aluatul sa fie prea umed. Daca apare aceasta problema, puteti adauga o cantitate potrivita de faina pentru ca aluatul sa nu fie lipicios. 3. Daca doriti sa finalizati dospirea aluatului in timp scurt, puteti folosi cuptorul. Puneti vasul cu aluat pe o tava si turnati apa clocotita in tava. Apoi puneti tava in cuptor. Alegeti temperatura de 40-50 grade Celsius si dospirea se poate realiza in cel mult o ora. 4. Puteti modifica, in functie de gustul dumneavoastra, cantitatea de zahar sau chiar sa nu folositi deloc.1. Dizolvam drojdia in apa calduta. Turnam solutia in piureul de dovleac dulce si amestecam bine. 2. Adaugam zaharul in faina, apoi punem piureul de dovleac dulce si facem un aluat. 3. Acoperim cu un capac sau cu o bucata de panza umeda vasul in care punem aluatul si il lasam la dospit, intr-un loc cald, timp de 3 - 5 ore, pentru ca volumul acestuia sa creasca de 1, 5 ori. 4. Presaram faina pe planseta. Framantam aluatul pentru eliminarea aerului din el. taiem apoi aluatul in bucati de 50 gr. si le rasucim cu mainile in baghete de aproximativ 10 centimetri lungime. 5. Taiem un aluat in sase bucati din care una este mai mica decat celelalte cinci. 6. Rasucim apoi bucata mica de aluat in forma de maslina, care va fi stamina. Intindem cu sucitoarea celelalte cinci bucati de aluat in foi ale caror margini sunt putin mai subtiri. 7. Etajam foile de aluat in lateral, lasandu-se o distanta pe marginile fiecarei foi. Trasam cu un betisor o linie profunda in centrul foilor de aluat. Punem apoi aluatul in forma de maslina pe foaia cea mai de jos. 8. Rulam foile de aluat de jos in sus, apoi rupem ruloul de la mijloc unde este linia trasata de betisor. Modelam petalele dupa preferinta si avem gata doi trandafiri frumosi. 9. Turnam apa intr-o oala cu aburi. Intindem un tifon imbibat cu apa pe placa perforata. Punem trandafirii pe tifon, la distanta unul de celalalt. Acoperim capacul oalei si lasam huajuanul acolo timp de 10-15 minute. 10. Aprindem focul. Dupa ce apa clocoteste, lasam huajuanul in continuare 10-15 minute la aburi. Apoi stingem focul si deschidem capacul doar dupa cateva minute. i astfel huajuanul este gata. Scoatem trandafirii galbeni pe o farfurie. Sfaturi: 1. Cum faceti piureul de dovleac dulce? Scoateti semintele dovleacului dulce, il taiati in bucati, le puneti la aburi pana cand devin moi. Eliminati coaja si zdrobiti pulpa dovleacului. 2. Cand adaugati piureul de dovleac in faina, sa nu puneti totul dintr-o data, pentru ca este posibil ca aluatul sa fie prea umed. Daca apare aceasta problema, puteti adauga o cantitate potrivita de faina pentru ca aluatul sa nu fie lipicios. 3. Daca doriti sa finalizati dospirea aluatului in timp scurt, puteti folosi cuptorul. Puneti vasul cu aluat pe o tava si turnati apa clocotita in tava. Apoi puneti tava in cuptor. Alegeti temperatura de 40-50 grade Celsius si dospirea se poate realiza in cel mult o ora. 4. Puteti modifica, in functie de gustul dumneavoastra, cantitatea de zahar sau chiar sa nu folositi deloc. La fel ca mantoul si baozi, huajuan este o mancare din faina preparata la aburi, des intalnita pe masa chinezilor. Spre deosebire de huajuanul obisnuit, in aceasta reteta se adauga dovleacul dulce, iar produsele sunt modelate in forma de trandafiri, ceea ce face ca acestea sa fie si mai atragatoare.