Detalii Prajitura `Valurile Dunarii`
Blat: - se scot samburii de la cirese si se pun la scurs - ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase - se adauga laptele si uleiul si se mixeaza pana la omogenizare - apoi se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la incorporarea acestora in amestec - compozitia se imparte in doua parti, si o parte se amesteca cu cele doua linguri de cacao cernuta - intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia alba, se uniformizeaza si apoi peste ea se toarna si compozitia de cacao - se uniformizeaza si compozitia de cacao, si peste ea se aseaza ciresele - tava se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de aprox. 30 de minute Crema de vanilie - laptele impreuna cu praful de budinca, zaharul si esenta se pun intr-o craticioara, la foc mic, amestecand incontinuu pana cand se obtine o crema groasa - se lasa la racit, si din cand in cand se amesteca pentru a nu forma crusta - cand s-a racit complet, separate frisca se mixeaza impreuna cu intaritorul pentru frisca pana cand se intareste (se tine de paletele mixerului) este gata se scoate din tava si se lasa la racit - peste ea, se adauga crema de vanilie complet racita, si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare Glazura de ciocolata: - ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca, se pune intr-o cratioara, la topit, la foc mic, amestecand incontinuu pana se topeste ciocolata (atentie!! amestecul nu trebuie sa fiarba!!!!) - se lasa la racit Asamblare: - blatul cu cirese, complet racit, se aseaza pe o tava, si peste el se aseaza crema de vanilie in strat uniform - se da la frigider pentru 30 de minute - apoi peste crema de vanilie se toarna glazura de ciocolata, se uniformizeaza si apoi cu ajutorul unei furculite se traseaza linii, ca niste valuri, pe toata suprafata prajiturii - se mai lasa 30 de minute la frigider, si apoi se portioneaza cu un cutit trecut prin apa fierbinteBlat: - se scot samburii de la cirese si se pun la scurs - ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase - se adauga laptele si uleiul si se mixeaza pana la omogenizare - apoi se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la incorporarea acestora in amestec - compozitia se imparte in doua parti, si o parte se amesteca cu cele doua linguri de cacao cernuta - intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia alba, se uniformizeaza si apoi peste ea se toarna si compozitia de cacao - se uniformizeaza si compozitia de cacao, si peste ea se aseaza ciresele - tava se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de aprox. 30 de minute Crema de vanilie - laptele impreuna cu praful de budinca, zaharul si esenta se pun intr-o craticioara, la foc mic, amestecand incontinuu pana cand se obtine o crema groasa - se lasa la racit, si din cand in cand se amesteca pentru a nu forma crusta - cand s-a racit complet, separate frisca se mixeaza impreuna cu intaritorul pentru frisca pana cand se intareste (se tine de paletele mixerului) este gata se scoate din tava si se lasa la racit - peste ea, se adauga crema de vanilie complet racita, si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare Glazura de ciocolata: - ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca, se pune intr-o cratioara, la topit, la foc mic, amestecand incontinuu pana se topeste ciocolata (atentie!! amestecul nu trebuie sa fiarba!!!!) - se lasa la racit Asamblare: - blatul cu cirese, complet racit, se aseaza pe o tava, si peste el se aseaza crema de vanilie in strat uniform - se da la frigider pentru 30 de minute - apoi peste crema de vanilie se toarna glazura de ciocolata, se uniformizeaza si apoi cu ajutorul unei furculite se traseaza linii, ca niste valuri, pe toata suprafata prajiturii - se mai lasa 30 de minute la frigider, si apoi se portioneaza cu un cutit trecut prin apa fierbinte