Reteta de curry de naut este din revista Jamie Magazine si este o reteta foarte simpla de curry vegan. Preparare curry din naut: Pentru ca nu imi place sa folosesc nautul gata fiert din conserva, am folosit naut uscat in aceasta reteta. Fierbem 400 g. naut in oala sub presiune. Incalzim uleiul intr-o cratita la temperatura medie si adaugam semintele de mustar. Cand auzim niste mici pocnituri adaugam ceapa tocata si o prajim pana devine aurie. Adaugam rosiile si fierbem timp de 5 minute. Adaugam ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute verde si celelalte condimente: turmeric, boia iute, coriandru si chimion si continuam fierberea timp de 5 minute. Adaugam 250 ml din zeama in care a fiert nautul, 1cub de legume si nautul fiert si lasam sa mai fiarba inca 5 minute in cratita acoperita cu capac. Pentru ca in bucataria indiana curry-ul se serveste deobicei cu orez basmati, va propun sa folositi in loc de orez conopida, care poate si gatita in asa fel incat sa arate ca orezul si sa aiba un gust delicios. Procesam conopida intr-un robot de bucatarie, pana ajunge la marimea si textura orezului. Punem la fiert zeama ramasa de la fierberea nautului, mai adaugam apa daca este necesar, adaugam cubul de legume si fierbem. Cand apa a dat in clocot adaugam conopida si frunzele de curry si fierbem la temperatura medie timp de minute. Strecuram zeama si pilaful din conopida este gata. Punem pe o farfurie cateva linguri de pilaf din conopida, punem deasupra cateva linguri de curry de naut, presaram lingurita de garam masala si coriadru proaspat tocat. Putem sa mai garnisim cu un ardei iute verde. Va doresc Pofta Buna!Reteta de curry de naut este din revista Jamie Magazine si este o reteta foarte simpla de curry vegan. Preparare curry din naut: Pentru ca nu imi place sa folosesc nautul gata fiert din conserva, am folosit naut uscat in aceasta reteta. Fierbem 400 g. naut in oala sub presiune. Incalzim uleiul intr-o cratita la temperatura medie si adaugam semintele de mustar. Cand auzim niste mici pocnituri adaugam ceapa tocata si o prajim pana devine aurie. Adaugam rosiile si fierbem timp de 5 minute. Adaugam ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute verde si celelalte condimente: turmeric, boia iute, coriandru si chimion si continuam fierberea timp de 5 minute. Adaugam 250 ml din zeama in care a fiert nautul, 1cub de legume si nautul fiert si lasam sa mai fiarba inca 5 minute in cratita acoperita cu capac. Pentru ca in bucataria indiana curry-ul se serveste deobicei cu orez basmati, va propun sa folositi in loc de orez conopida, care poate si gatita in asa fel incat sa arate ca orezul si sa aiba un gust delicios. Procesam conopida intr-un robot de bucatarie, pana ajunge la marimea si textura orezului. Punem la fiert zeama ramasa de la fierberea nautului, mai adaugam apa daca este necesar, adaugam cubul de legume si fierbem. Cand apa a dat in clocot adaugam conopida si frunzele de curry si fierbem la temperatura medie timp de minute. Strecuram zeama si pilaful din conopida este gata. Punem pe o farfurie cateva linguri de pilaf din conopida, punem deasupra cateva linguri de curry de naut, presaram lingurita de garam masala si coriadru proaspat tocat. Putem sa mai garnisim cu un ardei iute verde. Va doresc Pofta Buna!