Mod preparare blat: Ouale se amesteca cu zaharul pana ce se dizolva zaharul. Dupa aceea se adauga iaurtul, fulgii de cocos, siropul de menta, uleiul, zaharul vanilat si praful de copt amestecat cu faina. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul preincalzit pana ce trece testul scobitoarei. Dupa ce este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Mod preparare sirop: Apa se amesteca cu siropul de menta. Prima data se va prepara crema a doua, deoarece prima crema va trebui pusa calda. Mod preparare a doua crema: Frisca se amesteca bine cu mixerul pana ce se intareste. Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, dupa care se adauga esenta si colorantul. Gelatina se hidrateaza in apa amestecata cu siropul de menta, dupa care se pune pe baie de aburi pana ce se formeaza o spuma usoara, dupa care se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca putin si se pune treptat peste mascarpone. Dupa ce s-a incorporat gelatina se adauga frisca batuta tare. Mod preparare prima crema: Ciocolata se rupe bucatele si se amesteca cu uleiul, dupa care se topeste pe foc. O cratita se umezeste putin cu apa rece, dupa care se tapeteaza cu celofan sau punga. Blatul se taie in 3 parti egale. Prima parte se pune in oala tapetata, se insiropeaza, dupa care se pune crema nr 1 peste care se adauga jumatate din crema a doua, se adauga cel de al doilea blat care se insiropeaza la randul lui, pesteacesta se pune din nou ciocolata topia si restul de crema. Peste crema se pune cel de al treilea blat si se insiropeaza.

Mod preparare blat: Ouale se amesteca cu zaharul pana ce se dizolva zaharul. Dupa aceea se adauga iaurtul, fulgii de cocos, siropul de menta, uleiul, zaharul vanilat si praful de copt amestecat cu faina. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul preincalzit pana ce trece testul scobitoarei. Dupa ce este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Mod preparare sirop: Apa se amesteca cu siropul de menta. Prima data se va prepara crema a doua, deoarece prima crema va trebui pusa calda. Mod preparare a doua crema: Frisca se amesteca bine cu mixerul pana ce se intareste. Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, dupa care se adauga esenta si colorantul. Gelatina se hidrateaza in apa amestecata cu siropul de menta, dupa care se pune pe baie de aburi pana ce se formeaza o spuma usoara, dupa care se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca putin si se pune treptat peste mascarpone. Dupa ce s-a incorporat gelatina se adauga frisca batuta tare. Mod preparare prima crema: Ciocolata se rupe bucatele si se amesteca cu uleiul, dupa care se topeste pe foc. O cratita se umezeste putin cu apa rece, dupa care se tapeteaza cu celofan sau punga. Blatul se taie in 3 parti egale. Prima parte se pune in oala tapetata, se insiropeaza, dupa care se pune crema nr 1 peste care se adauga jumatate din crema a doua, se adauga cel de al doilea blat care se insiropeaza la randul lui, pesteacesta se pune din nou ciocolata topia si restul de crema. Peste crema se pune cel de al treilea blat si se insiropeaza. Tortul se pune la rece aproximativ 3 ore sau se lasa de seara pana dimineata la frigider, dupa care intoarce oala invers pe un platou. Se scoate cu grija tortul si se orneaza dupa gustul fiecaruia. Se potioneaza in portii potrivite. Pofta buna!!!