Curatati cartofii de coaja si fierbeti-i pe jumatate in apa bine sarata (cca 7- 10 min). Scurgeti si lasati la racit (intre timp pregatiti umplutura si aluatul de bere). Taiati cartofii in doua, pe lungime si scobiti-i pastrand o parte din miez. Umplutura Faceti un amestec din miez de cartofi cu ceapa verde, verdeturile folosite, cascaval ras, salam, ardei rosu si oul batut impreuna cu condimentele folosite. Umpleti jumatatile de cartofi, uniti-le refacand forma cartofilor si prindeti-le cu scobitori. Aluat de bere Amestecati faina cu sarea, piperul, cascavalul afumat ras si ouale. Adaugati tot cate putina bere foarte rece si amestecati energic pentru a nu se forma cocoloase si subtiati compozitia pana la consistenta de smantana groasa. * Cu cat berea folosita la aluat este mai rece, cu atat crusta de pe cartofi iese mai crocanta. Puneti uleiul la incins. Intre timp, treceti cartofii intai prin faina, apoi prin aluat de bere si la sfarsit prin pesmet (optional). Prajiti cartofii, la foc potrivit, pana ce sunt facuti si prind deasupra si de jur imprejur o crusta frumos rumenita, intorcandu-i mereu. Scoateti pe servetele absorbante si indepartati scobitorile. Serviti cartofii cat sunt calzi, simpli sau alaturi de o salata de sezon.

Curatati cartofii de coaja si fierbeti-i pe jumatate in apa bine sarata (cca 7- 10 min). Scurgeti si lasati la racit (intre timp pregatiti umplutura si aluatul de bere). Taiati cartofii in doua, pe lungime si scobiti-i pastrand o parte din miez. Umplutura Faceti un amestec din miez de cartofi cu ceapa verde, verdeturile folosite, cascaval ras, salam, ardei rosu si oul batut impreuna cu condimentele folosite. Umpleti jumatatile de cartofi, uniti-le refacand forma cartofilor si prindeti-le cu scobitori. Aluat de bere Amestecati faina cu sarea, piperul, cascavalul afumat ras si ouale. Adaugati tot cate putina bere foarte rece si amestecati energic pentru a nu se forma cocoloase si subtiati compozitia pana la consistenta de smantana groasa. * Cu cat berea folosita la aluat este mai rece, cu atat crusta de pe cartofi iese mai crocanta. Puneti uleiul la incins. Intre timp, treceti cartofii intai prin faina, apoi prin aluat de bere si la sfarsit prin pesmet (optional). Prajiti cartofii, la foc potrivit, pana ce sunt facuti si prind deasupra si de jur imprejur o crusta frumos rumenita, intorcandu-i mereu. Scoateti pe servetele absorbante si indepartati scobitorile. Serviti cartofii cat sunt calzi, simpli sau alaturi de o salata de sezon. Puteti folosi umplutura ramasa punand-o in aluatul de bere. Amestecati, apoi luati cate 1 lingura din compozitie si prajiti-o la fel ca si cartofii. Scoateti pe servetele absorbante, apoi serviti.