Detalii Cozonac Aperitiv cu Jumari
Alifiati drojdia cu zaharul si dizolvati cu 5 linguri lapte caldut (din cantitatea totala de lapte). Acoperiti si lasati 10 min la crescut, in loc cald. Turnati drojdia activata in mijlocul fainii cernute din vas, amestecati-le si lasati 10 min vasul acoperit, in loc cald / la temperatura camerei, in repaus. Adaugati apoi untul topit si racorit, oul si laptele caldut in care ati dizolvat sarea. Framantati un aluat neted si elastic, care se desprinde de vas si mana. Dati forma de bila, repuneti in vasul uns cu putin ulei si lasati acoperit, sa creasca, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Intre timp, taiati jumarile in bucatele si tocati grosier miezul de nuca. Adaugati-le la aluatul crescut si framantati putin pana sunt incorporate. Puneti aluatul in tava unsa cu unt si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul. Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 50 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea. Lasati sa se racoreasca in tava, apoi rasturnati pe un platou. Serviti feliat.
Alifiati drojdia cu zaharul si dizolvati cu 5 linguri lapte caldut (din cantitatea totala de lapte). Acoperiti si lasati 10 min la crescut, in loc cald. Turnati drojdia activata in mijlocul fainii cernute din vas, amestecati-le si lasati 10 min vasul acoperit, in loc cald / la temperatura camerei, in repaus. Adaugati apoi untul topit si racorit, oul si laptele caldut in care ati dizolvat sarea. Framantati un aluat neted si elastic, care se desprinde de vas si mana. Dati forma de bila, repuneti in vasul uns cu putin ulei si lasati acoperit, sa creasca, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Intre timp, taiati jumarile in bucatele si tocati grosier miezul de nuca. Adaugati-le la aluatul crescut si framantati putin pana sunt incorporate. Puneti aluatul in tava unsa cu unt si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul. Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 50 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea. Lasati sa se racoreasca in tava, apoi rasturnati pe un platou. Serviti feliat. Este la fel de bun, fie caldut, fie rece.