Amandinele sunt niste prajituri arhicunoscute si apreciate, dar sunt mult mai gustoase daca sunt facute in casa! :) Cum le fac eu: Blatul: Albusurile batute spuma cu zaharul se amesteca cu galbenusurile, unul cate unul, uleiul, praful de copt stins cu apa fierbinte, esenta de rom, faina cernuta, cacao. Se amesteca usor. Se intinde intr-o tava tapetata in prealabil cu un strop de ulei si hartie de copt. Se da la cuptor pentru maxim 30 minute. Dupa 20 putem face verificarea cu scobitoarea! Siropul: Se fierb toate la foc mic, se lasa la racit. Crema: Margarina se amesteca cu zaharul, se pun galbenusurile, cacaua si se amesteca cu mixerul bine de tot. Se da la rece pana la asamblare. Glazura: Se amesteca toate impreuna pana la dizolvarea completa a zaharului. Asamblare: Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza fiecare parte (siropul sa fie rece), se pune crema intre cele 2 parti, se aseaza glazura. Se da la frigider. Pofta mare!Amandinele sunt niste prajituri arhicunoscute si apreciate, dar sunt mult mai gustoase daca sunt facute in casa! :) Cum le fac eu: Blatul: Albusurile batute spuma cu zaharul se amesteca cu galbenusurile, unul cate unul, uleiul, praful de copt stins cu apa fierbinte, esenta de rom, faina cernuta, cacao. Se amesteca usor. Se intinde intr-o tava tapetata in prealabil cu un strop de ulei si hartie de copt. Se da la cuptor pentru maxim 30 minute. Dupa 20 putem face verificarea cu scobitoarea! Siropul: Se fierb toate la foc mic, se lasa la racit. Crema: Margarina se amesteca cu zaharul, se pun galbenusurile, cacaua si se amesteca cu mixerul bine de tot. Se da la rece pana la asamblare. Glazura: Se amesteca toate impreuna pana la dizolvarea completa a zaharului. Asamblare: Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza fiecare parte (siropul sa fie rece), se pune crema intre cele 2 parti, se aseaza glazura. Se da la frigider. Pofta mare!Obligatoriu, rece! :)