Puneti la incins untul cu cateva picaturi de ulei, pe baie de aburi. Adaugati faina si omogenizati, iar dupa 1- 2 min stingeti cu lapte. Folositi telul pentru a amesteca energic si a sparge eventualele cocoloase. Lasati pe aburi pana ce sosul se ingroasa, amestecand mereu. Puneti smantana, amestecati si mai lasati pe baie de aburi doar cat sa se incalzeasca ingredientele. La sfarsit, condimentati cu sare si pier alb, dupa gust si aromati sosul cu marar verde, tocat marunt. Dati deoparte. Serviti sosul cald, alaturi de legume pregatite la grill, fierte pe aburi, coapte in cuptor ori alaturi de carne, etc. Este la fel de bun si rece.

Puneti la incins untul cu cateva picaturi de ulei, pe baie de aburi. Adaugati faina si omogenizati, iar dupa 1- 2 min stingeti cu lapte. Folositi telul pentru a amesteca energic si a sparge eventualele cocoloase. Lasati pe aburi pana ce sosul se ingroasa, amestecand mereu. Puneti smantana, amestecati si mai lasati pe baie de aburi doar cat sa se incalzeasca ingredientele. La sfarsit, condimentati cu sare si pier alb, dupa gust si aromati sosul cu marar verde, tocat marunt. Dati deoparte. Serviti sosul cald, alaturi de legume pregatite la grill, fierte pe aburi, coapte in cuptor ori alaturi de carne, etc. Este la fel de bun si rece. Este un sos fin, cremos si aromat.