Taiati in felii subtiri sau rondele ori cubulete, merele curatate de coaja si casuta samburilor, apoi stropiti cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Transferati-le intr-o tava unsa cu unt (vas termorezistent), aranjati-le intr-un singur strat (pe cat posibil) si presarati uniform cele 3- 4 linguri de zahar. Dati la cuptorul incins, pentru cca 10 min sau pana ce merele incep sa se inmoaie si sa se formeze un sirop. Intre timp, frecati galbenusurile cu tot atatea linguri de zahar pana rezulta o crema spumoasa, albicioasa si zaharul este dizolvat. Separat puneti laptele la fiert si turnati apoi, tot cate putin si in fir subtire, peste crema de galbenusuri, amestecand mereu. Inglobati cu grija faina, ametecand energic pentru a nu se forma cocoloase si repuneti vasul pe foc mic. Lasati sa fiarba lejer, pana se ingroasa crema, amestecand continuu. La sfarsit adaugati esenta de vanilie si dati deoparte. Optional, puteti adauga unt, amestecand pana ce acesta este topit. Turnati crema uniform peste merele caramelizate din tava. Dati la cuptorul incins, pentru cca 34- 45 min, la 160 grade sau pana ce crema este ferma si / sau deasupra ei incepe sa iasa din siropul merelor. Intre timp, bateti spuma tare albusurile impreuna cu zaharul (paharul mic sau dupa gust). Puneti-le peste crema intarita si dati din nou la cuptor, pentru inca cca 10- 15 min, la 150 grade sau pana ce albusurile sunt intarite si incep sa se aureasca frumos. Opriti focul si lasati tava in cuptor inca 20 min, apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Serviti feliata.

Taiati in felii subtiri sau rondele ori cubulete, merele curatate de coaja si casuta samburilor, apoi stropiti cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Transferati-le intr-o tava unsa cu unt (vas termorezistent), aranjati-le intr-un singur strat (pe cat posibil) si presarati uniform cele 3- 4 linguri de zahar. Dati la cuptorul incins, pentru cca 10 min sau pana ce merele incep sa se inmoaie si sa se formeze un sirop. Intre timp, frecati galbenusurile cu tot atatea linguri de zahar pana rezulta o crema spumoasa, albicioasa si zaharul este dizolvat. Separat puneti laptele la fiert si turnati apoi, tot cate putin si in fir subtire, peste crema de galbenusuri, amestecand mereu. Inglobati cu grija faina, ametecand energic pentru a nu se forma cocoloase si repuneti vasul pe foc mic. Lasati sa fiarba lejer, pana se ingroasa crema, amestecand continuu. La sfarsit adaugati esenta de vanilie si dati deoparte. Optional, puteti adauga unt, amestecand pana ce acesta este topit. Turnati crema uniform peste merele caramelizate din tava. Dati la cuptorul incins, pentru cca 34- 45 min, la 160 grade sau pana ce crema este ferma si / sau deasupra ei incepe sa iasa din siropul merelor. Intre timp, bateti spuma tare albusurile impreuna cu zaharul (paharul mic sau dupa gust). Puneti-le peste crema intarita si dati din nou la cuptor, pentru inca cca 10- 15 min, la 150 grade sau pana ce albusurile sunt intarite si incep sa se aureasca frumos. Opriti focul si lasati tava in cuptor inca 20 min, apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Serviti feliata.