Punem la fiert o oala cu cca 2 de apa. Intr-un castron amestecam faina cu apa 150 ml sau cit este nevoie* ca sa obtinem un aluat moale, gumos si lipicios din care vom face galusti cu o lingura. Inmuiati lingura in apa care fierbe (cei 2 l) apoi luati cu ea din aluatul moale si puneti galustele in apa clocotita, una cite una pina cind le terminati. Treceti cu o lingura pe fundul oalei, intre oala si galuste ca sa nu se li peasca de fundul acesteia. Fierbeti la foc mic si amestecati din cind in cind. Cind se ridica la suprafata ar trebui sa fie gata, dar mai bine le gustati. Intre timp pregatiti caramelul. Puneti zaharul intr-o cratita si lasati pe foc foarte mic pina cind acesta se topeste si devine lichid cu o culoare frumoasa caramelata. Adaugati cu mare grija putina apa calda din cea in care fierb galustele si amestecati mereu ca sa se topeasca caramelul si sa obtineti un sos lichid. Adaugati si laptele de cocos si amestecati bine, lasati sa fiarba. Amestecati faina sau amidonul cu putina apa rece si obtineti o zeama pe care o varsati in sos, lasati sa fiarba la foc mic pina cind sosul se ingroasa putin. Cu o paleta cu gaurele scoateti galustele din apa in care au fiert si le puneti in sosul dee caramel, mai lasati putin sa prinda gust si serviti. In varianta simpla nu faceti caramelul ci in apa in care au fiert galustele (eventual mai aruncati din ea daca e prea multa) adaugati faina/amidonul dizolvat cu apa rece si amestecati bine, lasati sa fiarba pina se leaga sosul. In varianta cu cacao faceti ca mai sus, dar adaugati si cacao pe linga amidon/faina..

Punem la fiert o oala cu cca 2 de apa. Intr-un castron amestecam faina cu apa 150 ml sau cit este nevoie* ca sa obtinem un aluat moale, gumos si lipicios din care vom face galusti cu o lingura. Inmuiati lingura in apa care fierbe (cei 2 l) apoi luati cu ea din aluatul moale si puneti galustele in apa clocotita, una cite una pina cind le terminati. Treceti cu o lingura pe fundul oalei, intre oala si galuste ca sa nu se li peasca de fundul acesteia. Fierbeti la foc mic si amestecati din cind in cind. Cind se ridica la suprafata ar trebui sa fie gata, dar mai bine le gustati. Intre timp pregatiti caramelul. Puneti zaharul intr-o cratita si lasati pe foc foarte mic pina cind acesta se topeste si devine lichid cu o culoare frumoasa caramelata. Adaugati cu mare grija putina apa calda din cea in care fierb galustele si amestecati mereu ca sa se topeasca caramelul si sa obtineti un sos lichid. Adaugati si laptele de cocos si amestecati bine, lasati sa fiarba. Amestecati faina sau amidonul cu putina apa rece si obtineti o zeama pe care o varsati in sos, lasati sa fiarba la foc mic pina cind sosul se ingroasa putin. Cu o paleta cu gaurele scoateti galustele din apa in care au fiert si le puneti in sosul dee caramel, mai lasati putin sa prinda gust si serviti. In varianta simpla nu faceti caramelul ci in apa in care au fiert galustele (eventual mai aruncati din ea daca e prea multa) adaugati faina/amidonul dizolvat cu apa rece si amestecati bine, lasati sa fiarba pina se leaga sosul. In varianta cu cacao faceti ca mai sus, dar adaugati si cacao pe linga amidon/faina.. In numele original - Kopai Egaega (Enaena) sunt niste galuste din faina fierte si apoi servite in sos simplu, cu cacao sau caramel. o reteta traditionala din Samoa (cea independenta), desi se fac probabil cu alt nume si cu modificari si in alte insule din Oceanul Pacific. Ca mai toate retetele din Samoa laptele de cocos nu poate lipsi. Galustele simple din faina se fierb in apa si apoi se pun in sosul din lapte de cocos unde se mai fierb putin sau nu dupa cum va place.