Rumeniti susanul intr-o tigaie uscata pana devine auriu. Ungeti cu unt / ulei tava de chec, inclusiv peretii laterali. Presarati generos cu susan fundul si marginile tavii. Dati deoparte. Amestecati uleiul, apa si esenta de rom, intr-un bol. Lasati in asteptare. Mixati ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana se albesc si au o consistenta cremoasa. Numai in acest moment incepeti sa adaugati cate putin din compozitia cu ulei alternand cu faina cernuta impreuna cu praful de copt (pusa lingura cu lingura), mixind incontinuu pana se obtine o compozite care trebuie neaparat sa aiba bule mici de aer. Turnati din compozitie in tava pregatita, iar restul de compozitie amestecati-o cu cacaoa. Turnati-o peste compozitia alba. La final, va puteti juca cu o furculita amestecand in compozitie, daca doriti sa-i dati un aspect mai marmorat. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30- 35 min, la 175 grade. Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min; dupa 30 min, verificati cu o scobitoare daca checul este copt. Lasati checul sa se raceasca in tava, apoi puteti sa-l scoateti pe un platou. Optional, puteti sa-l presarati cu zahar pudra sau sa-l ornati cu ciocolata topita. Serviti feliat.

Rumeniti susanul intr-o tigaie uscata pana devine auriu. Ungeti cu unt / ulei tava de chec, inclusiv peretii laterali. Presarati generos cu susan fundul si marginile tavii. Dati deoparte. Amestecati uleiul, apa si esenta de rom, intr-un bol. Lasati in asteptare. Mixati ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana se albesc si au o consistenta cremoasa. Numai in acest moment incepeti sa adaugati cate putin din compozitia cu ulei alternand cu faina cernuta impreuna cu praful de copt (pusa lingura cu lingura), mixind incontinuu pana se obtine o compozite care trebuie neaparat sa aiba bule mici de aer. Turnati din compozitie in tava pregatita, iar restul de compozitie amestecati-o cu cacaoa. Turnati-o peste compozitia alba. La final, va puteti juca cu o furculita amestecand in compozitie, daca doriti sa-i dati un aspect mai marmorat. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30- 35 min, la 175 grade. Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min; dupa 30 min, verificati cu o scobitoare daca checul este copt. Lasati checul sa se raceasca in tava, apoi puteti sa-l scoateti pe un platou. Optional, puteti sa-l presarati cu zahar pudra sau sa-l ornati cu ciocolata topita. Serviti feliat.