Detalii Prajitura cu Mere Cremoasa
- curatam merele si le taiem felii cit mai subtiri (daca sunt mere de placinta mai aspre) sau chiar si putin mai groase (daca sunt mere mai dulci) - presaram scortisoarta deasupra - ungem tava cu grasime si presaram pesmet (sau faina) sau o captusim cu hirtie de copt - amestecam oul cu zaharul cu lingura sau cu mixerul - adaugam faina trecuta prin sita si amestecata cu praful de copt, si amestecam sa se incoporeze - varsam romul si apoi lapte cit este nevoie ca sa iasa un aluat semilichid, putin mai gros decit cel de clatite - In castronul cu aluatul acesta rasturnam merele feliate cu scortisoara si le amestecam cu grija sa nu le rupem, dar sa se amestece bine cu aluatul - varsam compozitia in tava pregatita si presaram putin zahar deasuopra - coacem in cuptorul gata incalzit la 175-180 c minim 45 minute (trebuie ca toata suprafata (inclusiv partea centrala) sa se usuce, sa nu se vada deloc lichida, moale... Eu am probat. o scotind tava din cuptor putin si apasind cu degetul pe suprafata ei, se simte cind nu mai e cruda, lichida).- curatam merele si le taiem felii cit mai subtiri (daca sunt mere de placinta mai aspre) sau chiar si putin mai groase (daca sunt mere mai dulci) - presaram scortisoarta deasupra - ungem tava cu grasime si presaram pesmet (sau faina) sau o captusim cu hirtie de copt - amestecam oul cu zaharul cu lingura sau cu mixerul - adaugam faina trecuta prin sita si amestecata cu praful de copt, si amestecam sa se incoporeze - varsam romul si apoi lapte cit este nevoie ca sa iasa un aluat semilichid, putin mai gros decit cel de clatite - In castronul cu aluatul acesta rasturnam merele feliate cu scortisoara si le amestecam cu grija sa nu le rupem, dar sa se amestece bine cu aluatul - varsam compozitia in tava pregatita si presaram putin zahar deasuopra - coacem in cuptorul gata incalzit la 175-180 c minim 45 minute (trebuie ca toata suprafata (inclusiv partea centrala) sa se usuce, sa nu se vada deloc lichida, moale... Eu am probat. o scotind tava din cuptor putin si apasind cu degetul pe suprafata ei, se simte cind nu mai e cruda, lichida).