Anul acesta am vrut sa incerc o reteta noua, gem de caise cu ghimbir.

Are o aroma grozava!Mod de preparare Gem de caiseSpalam caisele si le scoatem samburii, apoi le punem intr-o cratita si le acoperim cu zahar. Eu pun caise desfacute in jumatati, pentru ca imi place sa am pe felia de unt si gem bucati mai mari de caisa.

Adaugam apa si le punem sa fiarba la foc mediu spre mic, pana se topeste zaharul. Dupa ce acesta se topeste, dam focul putin mai tare (la mediu) si lasam sa fiarba. Amestecam cu lingura in vasul cu gem de caise cat putem de des pentru a nu se lipi de cratita. Dupa 30 de minute de fierbere adaugam ghimbirul si sucul de lamaie.

Vom fierbe gemul de caise in jur de o ora. Cand acesta se leaga il luam de pe foc, il lasam sa se raceasca .

Punem gem de caise in borcanele in prealabil sterilizate in cuptor si mentinute la 100 C pana le umplem. Putem pune un varf de cutit de aspirina peste gem, inainte sa astupam borcanul cu capac, pentru a tine cat mai mult.

Pofta buna!puteti renunta la ghimbir si sa preparati un gem de caise simplu